Bombe under konflikt-forhandlinger

Superliga-klubberne påstår de har rettighederne til de landsholdsspillere, der optræder i Superligaen

Der er tvivl om, hvem der ejer Superliga-spillernes kommercielle rettigheder, når de er på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Der er tvivl om, hvem der ejer Superliga-spillernes kommercielle rettigheder, når de er på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)

Da Morten Olsen tirsdag meddelte, han stopper som landstræner næste sommer, detonerede en bombe næsten samtidig i forhandlingslokalet mellem DBU og Spillerforeningen.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer smed Divisionsforeningen en bombe, der kan skabe problemer for at få en aftale hurtigt forhandlet på plads.

På vegne af klubberne mener Divisionsforeningen, at landsholdsspillernes kommercielle rettigheder tilhører klubberne.

Se også: DBU-bestyrelse til hastemøde i konflikt

Det betyder meget enkelt, at Brøndby skal have penge, når Daniel Agger optræder på landsholdet. Det samme er tilfældet med eksempelvis Stephan Andersen og Thomas Delaney. Her mener Divisionsforeningen, at FCK skal have penge for de kommercielle rettigheder.

Det er naturligvis kun gældende for de hjemlige spillere i Superligaen, der i dag optræder på en standardkontrakt.

Så vidt Ekstra Bladet erfarer, er det en af direktørerne i en af Superliga-klubberne, der har gjort Divisionsforeningens formand, Thomas Christensen, opmærksom på problemet.

Er der to, der står sammen i dansk landsholdsfodbold, er det Daniel Agger (t.v.) og Morten Olsen (Foto: Lars Poulsen). Landsholdsfodbold - 19. mar. 2015 - kl. 16:26 Agger om Olsens afsked: Jeg forstår ham

Det har hele tiden været sådan, at spillerne selv har haft de kommercielle rettigheder. Siden er rettighederne blevet overgivet til Spillerforeningen.

Men det forlyder, at Divisionsforeningen – efter den nye overenskomst faldt på plads i sommer – har sikret sig spillernes rettigheder. Ikke kun i klubregi, men også når de optræder på landsholdet.

Og det står Divisionsforeningens repræsentanter åbenbart meget stejlt på i forhandlingerne. Det kan betyde en alvorlig konflikt i forhandlingerne mellem parterne.

Stephan Andersen er også en af de spillere, hvor Divisionsforeningen vil have penge til hans klub for de kommercielle rettigheder i forbindelse med landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Stephan Andersen er også en af de spillere, hvor Divisionsforeningen vil have penge til hans klub for de kommercielle rettigheder i forbindelse med landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Kometen Højbjerg: DBU-konflikt er noget useriøst pjat

DBUs formand Jesper Møller havde torsdag indkaldt bestyrelsen til hastemøde for at diskutere den aktuelle krise-situation.

DBUs bestyrelse er under et voldsomt pres for at få en aftale med Spillerforeningen på plads. Morten Olsen skal samle sit landshold på mandag i Århus forud for onsdagens landskamp mod USA.

I eksempelvis Tyskland forholder det sig sådan, at det tyske fodboldforbund har rettighederne til landsholdsspillerne. Men her er der en klar aftale mellem forbund og klubber.

Se også: Tøfting: Hold kæft, Pierre-Emile!

Mercedes er eksempelvis sponsor for det tyske landshold, mens Audi er storsponsor i Bayern München. Derfor optræder en Bayern-spiller aldrig alene i en reklame for Mercedes. Her vil der typisk være fire-fem spillere samlet.

Det var i aftes ikke muligt at få en kommentar fra de involverede parter til den uventede udvikling i sagen.

75 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere