Brasilien undgik katastrofen - Sådan er kvartfinalerne

Brasilien var tæt på at smide 2-0 væk helt til sidst, men vinder gruppe C ved Copa America efter 2-1 over Venezuela

Brasilien undgik katastrofen og er videre i Copa America (Foto: AP)
Brasilien undgik katastrofen og er videre i Copa America (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Spændingen var massiv, da Brasilien mandag nat tog imod Venezuela ved Copa America. En remis mellem Colombia og Peru havde pludselig sat favoritterne i en kritisk situation inden opgøret, hvor kun en sejr var acceptabelt. Denne lignede længe en formalitet mod Venezuela, der dog burde have fået 2-2 helt til sidst.

Fra kampens start var det dog helt tydeligt, at Brasilien ikke havde råd til at tabe. Favoritterne pressede højt, og det gav pote efter bare ni minutter. Robinho fandt med en glimrende aflevering Thiago Silva i en god position, der let kunne gøre det til 1-0. Filipe Luis kom tæt på 2-0 frem mod pausen i en første halvleg, der dog bød på mere intensitet end chancer.

Overraskelse: Brasilien sendt ud af VM i kvindefodbold

Kondom-sælgende legende slagter Neymar

I anden halvleg lignede det dog, at Brasilien lukkede affæren. Willian serverede bolden til Roberto Firmino, der bragede den i netmaskerne til 2-0. Dermed lignede sejren en walkover for favoritterne, der dog måtte glæde sig over lidt held helt til sidst.

Først sparkede Nicolas Fedor en retur i nettet med fem minutter igen, og tre minutter inde i overtiden burde Venezuela have udlignet. Nicolas Fedor nåede først frem til et indlæg tæt under mål, men på forunderlig vis formåede den undertippede profil ikke at finde vejen til netmaskerne. Dermed kunne Brasilien glæde sig over, at man vinder en tæt gruppe C med seks points.

I den anden kamp i gruppe C pressede Colombia undertippede Peru i bund, men lykkedes ikke med at finde skarpheden frem. Efter 0-0 er det endda Peru, der tager andenpladsen, mens Colombia nu må indstille sig på en svær kvartfinale mod Argentina.

Kvartfinaler Copa America 2015:
Chile - Uruguay
Bolivia - Peru
Argentina - Colombia
Brasilien - Paraguay

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+