Brev sætter ild til det hele: 'Så kender man Gucci-drengene igen'

Landsholdsspillernes brev til fodbold-Danmark giver blot anledning til ny kritik af landsholdet på et tidspunkt, hvor alle ellers var kommet forbi konflikten

Hør hvad Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, siger om det åbne brev

Landsholdet langer ud efter medier i åbent brev: 'Voldsomme personangreb'

Man havde næsten glemt alt om det, for striden mellem landsholdet og DBU blev jo løst for et par uger siden.

Men mandag formiddag satte landsholdsspillerne så igen ild til snakken om landsholdskonflikt, da de med Simon Kjær, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel som afsendere udkom med et meget langt, åbent brev til hele fodbold-Danmark, hvor de forklarede deres side af sagen. (Du kan læse hele brevet HER)

Men hvis de troede, at brevet ville give dem fornyet opbakning fra folket, så tog de tilsyneladende helt og aldeles fejl.

#mitlandshold eller #ikkemitlandshold - det er spørgsmålet på sociale medier efter landsholdets åbne brev mandag. Foto: Jens Dresling
#mitlandshold eller #ikkemitlandshold - det er spørgsmålet på sociale medier efter landsholdets åbne brev mandag. Foto: Jens Dresling
 

Siden Spillerforeningens opslag på Twitter mandag formiddag har adskillige personer valgt at kommentere opslaget. Og selvom det selvfølgelig så langt fra er hele befolkningen, der har været inde og give en mening til kende, så er det bemærkelsesværdigt, at hele 75 af 77 reaktioner er negative over for landsholdet.

Der bliver blandt andet skudt mod, at landsholdet mener, at de ikke bidrog til mudderkastning i konflikten, ligesom Simon Kjær får kritik for, at han med sin Nordicbet-reklame satte sig selv over holdet.

Der bliver brugt ord som 'pinligt', 'selvsmagende' og 'selvmål', og derudover undrer det, at det tilsyneladende ikke handler om penge for spillerne, men alligevel er det vigtigt for spillerne, at de modtager penge via landsholdet, og så bør spillerne også anerkende vikar-landsholdet, det trådte til.

Det bliver også kommenteret, at DBUs strategi efter løsningen af konflikten har været bedre end spillernes brev, som faktisk har den stik modsatte effekt i forhold til at give sympati for spillerne.

Folk undrer sig over, hvorfor konflikten overhovedet skal genoplives, når man alligevel slet ikke får det hele ud og ikke vil fortælle, hvad konflikten så handlede om, når det ikke var pengene. Flere kommer også med ordet 'tillykke', der henviser til Mathias Zanka Jørgensens ironiske tweet til en af vikarlandsholdsspillerne.

Der bliver henvist til, at spillerne skal se på forholdene for andre sportsgrenes landshold samt på det tyske fodboldlandshold, der spiller gratis, og så bliver der grinet af brevets konkrete indslag, der fortæller, hvor slemt det var for Kasper Schmeichel, at han på landsholdet har skullet vande en træningsbane selv.

Herunder har vi samlet et lille udpluk af reaktionerne, men der er mange, mange flere.

Simon Kjær, Kasper Schmeichel og også Christian Eriksen står bag det åbne brev til fodbold-Danmark, som virkelig har sat ild til debatten igen. Foto: Jens Dresling
Simon Kjær, Kasper Schmeichel og også Christian Eriksen står bag det åbne brev til fodbold-Danmark, som virkelig har sat ild til debatten igen. Foto: Jens Dresling
 

Det skal med, at der også er 64 personer, der har liket opslaget, ligesom ni personer har retweetet opslaget for at få det bragt ud til flere mennesker. Blandt de ni er blandt andre Christian Eriksen samt Simon Kjærs pressemand Lars Hendel.

Og for god ordens skyld, så kommer her de to eneste positive kommentarer til landsholdets brev, selvom de på ingen måde virker til at være udtryk for folkestemningen på det sociale medie.

I starten af september stillede Danmark med et vikarlandshold til en testkamp mod Slovakiet, fordi DBU og landsholdet ikke kunne blive enige om forholdene på landsholdet. Få dage senere var de rigtige landsholdsspillere dog tilbage på holdet til 2-0-sejren på et udsolgt stadion i Aarhus til kampen i Nations League mod Wales.

Danmark spiller lørdag Nations League ude mod Irland, mens Østrig kommer på besøg til testkamp mod Danmark i Herning tirsdag 16. oktober.

Bliv klogere på konflikten herunder:

Endelig! Landsholdet reddet i sidste øjeblik af ny aftale

Stjernerne pegede på Kvist: Sådan løste han landsholdskrisen

Landsholdsprofil efter angreb på Kjær: Skal vi alle trække os?

Tidligere DBU-chef: Jeg ville smide Simon Kjær af landsholdet

Eriksen om konflikt: Handler om en godbid

Zanka giver vikar tørt på: Tænk dig om, før du blærer dig

Her kan du læse alt om vikarlandsholdet:
Lær ALT om det nye landshold: Bartender, gymnasieelev og Bendtners største fan