Brøndby-anførers klare udmelding: Står til rådighed for Hareide

Når Danmark til marts spiller de første landskampe under Åge Hareide, håber Thomas Kahlenberg på at være med.

Åge Hareide begynder 1. marts som dansk landstræner. (Foto: Philip Davali)
Åge Hareide begynder 1. marts som dansk landstræner. (Foto: Philip Davali)

Selv om Brøndbys anfører, Thomas Kahlenberg, bliver 33 år til marts, og Danmark tidligst spiller en slutrundekamp om to og et halvt år, så er midtbanespilleren klar til flere kampe i rødt og hvidt.

- Selvfølgelig står jeg til rådighed, hvis jeg bliver udtaget, siger Thomas Kahlenberg.

Modsat Kahlenbergs første 47 landskampe bliver det nordmanden Åge Hareide, som skal udtage ham. Kahlenberg kalder nordmanden for et spændende valg.

- Jeg synes, Åge lyder spændende. Jeg er spændt på, hvad det kaster af sig. Jeg kender Åge en lille smule fra for mange år siden, da han var herude.

Eftertragtet Morten Olsen: Jeg har fået en del tilbud

- Det er en erfaren herre, som kender gamet, og som jeg husker det, er det en mand, som ved, hvad han vil. Det er altid en god ting at være målrettet, og han ved, hvor skabet skal stå, så der bliver lavet det, som han forlanger, siger Kahlenberg.

Agger: Positivt valg med Hareide
Åge Hareide stoppede som cheftræner i Brøndby i foråret 2002. Kort efter nordmandens afsked fik den dengang 19-årige Thomas Kahlenberg superligadebut.

- Jeg glæder mig til at se på Danmarks vegne, hvordan det går. Jeg håber og tror, at det bliver rigtig godt. Morten Olsen var her i en æra på 15 år, så det vil altid være specielt og anderledes med en anden, siger Kahlenberg.

Thomas Kahlenberg i aktion for Brøndby mod FCK. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Thomas Kahlenberg i aktion for Brøndby mod FCK. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
 

I november spillede Kahlenberg sin seneste landskamp, da han var med til at tabe playoffkampen mod Sverige 1-2 i Stockholm. Tre dage senere var han henvist til tribunen i returkampen.

Fantastisk, Kuhn - men er du gal et jobskifte!

Landsholdsanfører Daniel Agger har forhørt sig om Hareide blandt gamle Brøndby-kæmper, lige som han selv har talt med ham. Det har givet ham et positivt indtryk af Danmarks nye landstræner.

- Åge ringede til mig for at få en snak. Jeg synes, det er et spændende og positivt valg. Det er mit indtryk, at Åge står for nogle af de værdier, vi gerne vil have på landsholdet, siger Daniel Agger uden at gå yderligere i detaljer.