Brøndby-legende: Hareide er Olsens modsætning

Åge Hareide: - Han er en træner, der spiller meget mere direkte end Morten Olsen, mener Brøndby-legenden Per Nielsen

Per Nielsen mener Åge Hareide spiller mere direkte end Morten Olsen. Og så er han en træner, der ikke går så meget op i, hvad systemet hedder. (Foto: njens Dresling)
Per Nielsen mener Åge Hareide spiller mere direkte end Morten Olsen. Og så er han en træner, der ikke går så meget op i, hvad systemet hedder. (Foto: njens Dresling)

Hvis DBU i løbet af den kommende måned ansætter Åge Hareide på en toårig aftale frem mod VM-kvalifikationen til VM i Rusland, får unionen en sympatisk og erfaren træner, der ikke går så meget op i system-fodbold.

Det mener Brøndby-legenden Per Nielsen, der spillede under Åge Hareide fra 2000-2002, da han var træner i Brøndby.

Her var Hareide med til at vinde to gange sølv, og samtidig havde han stor andel i guldet i 2002, hvor han dog måtte stoppe i utide i løbet af foråret, fordi hans kone blev syg.

– Det er en anden form for fodbold, han vil spille end Morten Olsen. Hareide spiller meget mere direkte og vil hurtigere frem til afslutninger, siger Per Nielsen til Ekstra Bladet.

  Åge Hareide ses her stå i spidsen for Malmö, som han har ført til Champions League-gruppespillet to gange. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Svensk stjerne: Forstår ikke Åge Hareide

Går ikke op i systemer
Brøndby-legenden har udelukkende positive minder fra samarbejdet med Åge Hareide.

– Han går ikke så meget op i system-kombinationerne. Han går mere op i at organisere sig rigtigt. Han giver kreative spillere frihed, men der skal også være styr på den defensive struktur. Jeg vil beskrive ham som en dygtig taktiker, påpeger Per Nielsen.

I Brøndby spillede Hareide flere forskellige systemer. Både 4-4-2 og 4-3-3. Ligesom man siden har set med hans trænerkarriere, hvor han har været meget fleksibel med systemvalget.

– Hans træning kan virke meget skabelon-agtig. Det passer helt sikkert godt til et landshold, og jeg har en tro på, at det sagtens kan blive en succes, hvis han ender i stolen som dansk landstræner, påpeger Per Nielsen.

Meget mere rund med årene
62-årige Åge Hareide har i sin trænerkarriere været lidt kontroversiel, fordi han aldrig har været bange for at sige, hvad han mener.

Når han tidligere i karrieren talte, var det ofte noget, der gav store overskrifter i de norske medier.

Morten Stokstad, journalist på den norske avis VG, fortæller:

– Før Norge skulle møde Italien i en landskamp, satte han stolen for døren for journalisterne, efter der havde været flere negative sager. Han sagde direkte til os: ’Enten er I med os, ellers er I mod os’, fortæller Morten Stokstad, der er enig med Per Nielsen i, at Hareide spiller på en anden måde end Morten Olsen.

– Hvis Hareide bliver dansk landstræner, vil man se et hold, der spiller meget mere direkte. Det er en lidt anden stil i forhold til den, som Morten Olsen har spillet med sit hold, påpeger han.

Lasse Schöne (i midten) fortæller i et interview med Jyllands-Posten, at han havde et svært forhold til Morten Olsen (Foto: Jakob Jørgensen) Landsholdsfodbold Landsholdsspiller erkender: Havde et svært forhold til Morten Olsen