'Brugtvognsforhandleren' kan løse landsholdskonflikten

DBU's næstformand har nøglen til at løse hårdknuden, der spænder ben for landsholdet

Thomas Christensen sidder måske med nøglen til konflikten.
Thomas Christensen sidder måske med nøglen til konflikten.

Blandt landsholdsspillerne går han kun under navnet ’brugtvognshandleren’. Det øgenavn har Thomas Christensen pådraget sig, fordi han på turen til EM-kvalifikationskampen mod Serbien i november gik rundt i landsholdslejren med fotos af sin brugte bil, som han forsøgte at sælge til spillerne. Så vidt vides bed ingen af spillerne på krogen.

Landsholdsspillerne har heller ikke bidt på krogen, når det handler om DBU’s oplæg til en fremtidig landsholdsaftale.

Thomas Christensen, næstformand for DBU og formand for Divisionsforeningen, sidder ikke med ved forhandlingsbordet om en ny landsholdsaftale. Men han har nøglen til at løse konflikten mellem DBU og Spillerforeningen/landsholdsspillerne.

DBU’s stærke og magtfulde næstformand bestemmer reelt, hvor langt DBU’s forhandlingsdelegation med Claus Bretton-Meyer, Katja Moesgaard og jurist Thomas Jønsson kan gå i bestræbelserne på at få en aftale med spillerne.

Peter Bonde håber sammen med Morten Olsen på det bedste inden tirsdagens landsholdsudtagelse (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Landstrænere i speciel situation: Vi har ingen indflydelse

DBU-delegationen forlod forhandlingerne i aftes, efter de var brudt sammen. DBU er forundret over, at Spillerforeningen er mødt frem med et krav om flere penge i en ny aftale.

– Vi er stærkt forundrede over, at spillerne ønsker flere penge. Afstanden mellem os er stor. Mindst et tocifret millionbeløb, siger DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

– DBU’s økonomi er toppresset. Det burde være gået op for alle. Derfor er der ikke penge til en dyrere aftale for DBU, fastslår han.

Hvis ikke der er en aftale mellem landsholdsspillerne og DBU på tirsdag, så hverken kan eller skal Morten Olsen udtage et landshold. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Drop det landshold, Morten!

Kilder i fodboldmiljøet slår over for Ekstra Bladet fast, at DBU’s stærke mand Thomas Christensen sandsynligvis står meget stejlt på kravet om, at landsholdet skal reduceres 17 procent i honorar i fremtiden, så DBU kan opfylde sine sparekrav.

Dermed kan Thomas Christensen og hans bagland reelt ende med at blive en bremseklods i jagten på en aftale med Daniel Agger og co.

Daniel Agger har tidligere slået fast, at spillerne sidste år modtog i omegnen af seks-syv procent af DBU’s overskud på landsholdet, hvilket han slet ikke har fundet urimeligt.

Hverken Thomas Christensen eller DBU’s formand, Jesper Møller, har udtalt sig om konflikten. De har været fuldstændig passive, men DBU-kilder slår over for Ekstra Bladet fast, at det kan ende med, at de to DBU-bosser må med til forhandlingsbordet i dag, hvis der stadig ikke er en aftale i hus.

Parterne er under pres, fordi Morten Olsen i morgen skal udtage sin landsholdstrup til kampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

– Morten OIsen og Jess Thorup må udtage de bedste spillere, så kan spillerne afgøre, om de vil stille op på de betingelser, vi har tilbudt. Det handler om en lønnedgang på 17 procent, fastslår DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer.

  Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU anser forhandlingerne med Spillerforeningen for brudt sammen. (Foto: Claus Bonnerup) Landsholdsfodbold Landsholdsforhandlingerne brudt sammen igen

Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Balladen i DBU: Det endelige opgør med Olsen

4 kommentarer
Vis kommentarer