Bulgarien ydmyget: Ustyrlige Eriksen i hattrick-show

Christian Eriksen scorede hattrick på ti minutter mod Bulgarien – Viktor Fischer lagde op til tre mål i 4-0 sejren

Ekstra Bladet i Japan: Fokus på hattrick-helten Christian Eriksen

OSAKA (Ekstra Bladet): Danmark fik tredjepladsen i Kirin Cup efter en overbevisende 4-0 sejr over Bulgarien.

Christian Eriksen var Danmarks store profil med et hattrick, som han scorede på ti minutter i løbet af anden halvleg.

Specielt scoringerne til 3-0 og 4-0 var høj klasse af Tottenham-spilleren, der for alvor er ved at træde i karakter under Åge Hareides nye landsholdsprojekt.

Det ser ud til, at Christian Eriksen trives vældig godt med Hareides direkte spillespil. Han har i hvert fald ikke leveret en svag indsats hidtil i den nye landstræners fire første kampe.

Mod Bulgarien strålede han lidt før pausen med overblik og tryllerier. Men han trådte for alvor i karakter i løbet af en periode på ti minutter. Her scorede han tre gange og i to af tilfældene stod Viktor Fischer for forarbejdet.

Det mest positive på turen til Japan har faktisk været, at Viktor Fischer har vist sig som en brandvarm kandidat til en af pladserne i front. Mod Bosnien scorede han. Og i kampen mod Bulgarien var han i oplæggerens rolle til tre af de fire mål.

Han fandt positionerne og løb både dybt og tilbage i banen for at hente bolden.

Danmark havde styr på bulgarerne og tog en komfortabel sejr i bronzekampen. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark havde styr på bulgarerne og tog en komfortabel sejr i bronzekampen. (Foto: Lars Poulsen)
 

Totalt dominerende
Åge Hareide havde foretaget to ændringer. Peter Ankersen og William Kvist kom ind på holdet i stedet for Henrik Dalsgaard og Thomas Delaney.

Landstræneren fik med William Kvist mere defensiv stabilitet centralt på midten, mens han med Peter Ankersen fik en meget angrebsivrig back.

FCK-backen leverede en fornem første halvleg, hvor han var toneangivende i højresiden. Dynamisk, aggressiv og med flere fremragende indlæg.

Ankersen kunne boltre sig på bulgarernes banehalvdel, fordi Danmark var alt dominerende før pausen. Ofte stod bulgarerne med 11 mand på egen banehalvdel.. Det virkede ikke som om de evnede at holde fast i bolden.

Bulgarerne havde ikke en afslutning på Kasper Schmeichel i første halvleg, hvor keeperen i et enkelt tilfælde reddede han holdkammeraterne højt på banen, da offside fælden kiksede.

- Jeg kunne godt tænke mig, at folk var klar over, at vi ikke topper nu. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Højbjerg efter medieslagtning: Pas nu på vores unge kuld

Fischer førte sig frem
Allerede i kampens åbningsfase var Danmark tæt på at bringe sig foran. Christian Eriksen slog et indlæg fra venstre, Morten Duncan Rasmussen fik bugseret bolden over ved bageste stolpe, hvor han havde Simon Kjær lige bag sig.

Viktor Fischer var stærkt spillede før pausen, hvor han løb i dybden og ofte tilbød sig i gode positioner. Han var energisk, ivrig og arbejdsom.

Pierre Emile Højbjerg, der leverede en svag indsats forleden mod Bosnien, startede skidt, men spillede sig op. I sidste halvdel af første halvleg var han den mest dominerende dansker på banen. Overblik, sideskift og en enorm arbejdsradius understregede, at det var rigtigt af Åge Hareide at give ham genvalg.

Viktor Fischer omfavner Morten Duncan, efter han har sat 1-0-scoringen i scene med en skarptslået tværbold. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer omfavner Morten Duncan, efter han har sat 1-0-scoringen i scene med en skarptslået tværbold. (Foto: Lars Poulsen)
 

Duncan på plads i boksen
Morten Duncan Rasmussen er ingen hurtigløber. Da han løb om kap med en bulgarer, blev han overhalet på få meter. Men han er på plads i boksen, når der kommer indlæg.

Det var han også, da William Kvist smart spillede Viktor Fischer fri i højre side.

Den kommende Middlesbrough-spiller satte sin modstander af og serverede bolden fladt i feltet, hvor Morten Duncan Rasmussen scorede i tæt duel med en forsvarsspiller.

En fortjent føring til Danmark efter en halvleg, hvor der trods alt var flere oplivende momenter.

Ét af dem var William Kvist, der var med til at skabe tryghed og en god defensiv balance.

Den rutinerede midtbanespiller skilte sig fornuftigt af med bolden og bidrog med flere fine fremadrettede pasninger. Ikke mindst ved målet til 1-0.

Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

(Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Skadet Lasse Vibe rejser hjem fra Japan

Morten Duncan viste igen sin målnæse. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Duncan viste igen sin målnæse. (Foto: Lars Poulsen)

Han havde en fod med i alle scoringer og spillede en stor kamp. Viktor Fischer leverede varen. (Foto: Lars Poulsen)
Han havde en fod med i alle scoringer og spillede en stor kamp. Viktor Fischer leverede varen. (Foto: Lars Poulsen)
 

1 af 2 Morten Duncan satte scoringsfesten i gang, inden Christian Eriksen stjal showet. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Christian Eriksen stjal showet med et hattrick på bare ti minutter. (Foto: Lars Poulsen)
40 kommentarer
Vis kommentarer