Chokeret træner undskylder for skandalekamp

EM-kampen mellem Montenegro og Rusland endte i kaos, efter at russerne blev bombarderet med kasteskyts.

Få reaktioner på skandalekampen fra begge trænere her. (Video: AP)

Der venter formentlig Montenegros fodboldforbund en streng straf efter skandalen fredag aften, hvor EM-kvalifikationskampen mod Rusland endte i kaos og ballade og måtte afblæses midt i anden halvleg.

Stillingen var 0-0, da kampens tyske dommer, Deniz Aytekin, sendte spillerne i omklædningsrummet, og det er nu op til det europæiske fodboldforbund (Uefa) at vurdere, hvad konsekvenserne skal være.

Da kampen endegyldigt blev fløjtet af, var spillerne på de to hold i håndgemæng på banen, men det var blot den sidste af flere episoder på en aften, der kommer til at stå som et mørkt kapitel i Montenegros fodboldhistorie.

- Jeg undskylder over for de russiske spillere og ledere for alt, hvad der skete. Det er ingen overraskelse, at kampen blev stoppet efter den sidste episode, siger Montenegros landstræner Branko Brnovic ifølge nyhedsbureauet Reuters til tv-stationen RTCG.

Balladen startede umiddelbart efter, at kampen var blevet sat i gang, da Ruslands målmand, Igor Akinfeev, blev ramt af fyrværkeri og måtte bæres fra banen.

Han blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor han ifølge Ruslands landstræner Fabio Capello fik konstateret forbrændinger på halsen.

Spillerne blev sendt tilbage til omklædningsrummet, inden kampen efter en længere afbrydelse blev genoptaget.

Men atmosfæren var forgiftet. I pausen var der uroligheder på tribunerne, og i anden halvleg fortsatte publikum med at kyle ting efter de russiske spillere.

Da endnu en russer - umiddelbart efter at Igor Shirokov havde brændt et straffespark - tilsyneladende blev ramt af kasteskyts, havnede de to hold spillere i slagsmål på banen, og dommeren afbrød endelig den vanvittige forestilling.

Den montenegrinske landstræner er klar over, at hårde tider venter forude.

- Mine spillere er helt slået ud, hverken de eller jeg ved, hvad vi skal sige efter alt dette, siger Branko Brnovic, der regner med, at hans hold som minimum bliver taberdømt.

- Vi har nu ingen chance for at kvalificere os, og vores fans får også en længere karantæne. Heldigvis har præsidenten for vores fodboldforbund, Dejan Savicevic, et godt ry i Uefa, mener landstræneren.

Hans kollega på den russiske trænerbænk, Fabio Capello, mener også, det var korrekt at afblæse kampen.

- Jeg synes, det var den rigtige beslutning. Efter den første episode sagde Uefas delegerede, at vi skulle spille videre, så det var vi jo nødt til, siger Fabio Capello.

8 kommentarer
Vis kommentarer