Christian Nørgaard lurer på Kvists landsholdsplads

Christian Nørgaard går efter at erobre William Kvists plads på landsholdet på sigt

Christian Nørgaard havde et forrygende efterår i Superligaen, og da de 14 Superliga-trænere i Tipsbladets traditionsrige kåring skulle stemme om Efterårets Profil, blev Brøndby-spilleren kun overgået af suveræne Emiliano Marcondes.

Ligesom Christian Nørgaard huserer William Kvist til dagligt i den hjemlige Superliga, og målt på præstationer var Brøndby-spilleren den klart bedste i efteråret.

Alligevel er det William Kvist, der er fast mand på landsholdet, og meget skal gå skævt, hvis ikke FCK'eren også kommer med til sommerens VM-slutrunde.

Christian Nørgaard lægger ikke skjul på, at han sigter efter at erobre William Kvists plads på landsholdet på sigt.

- Jeg er udpræget 6'er i Brøndby, så det tænker jeg også, at jeg skal være her. Det er lidt mere sideordnet mellem 6'er og 8'er på A-landsholdet, hvor (William, red.) Kvist og (Thomas, red.) Delaney har spillet pladserne meget.

- Det er den mest defensive af de to, den, som Kvist spille, jeg tænker, at jeg kan kæmpe mig hen imod på sigt, siger Christian Nørgaard til Politiken.

Christian Nørgaard er i øjeblikket samlet med ligalandsholdet i Abu Dhabi, og han er med i opgøret mod Sverige i morgen, men allerede fredag rejser midtbanespilleren hjem fra Mellemøsten for at slutte sig til sæsonforberedelserne i Brøndby IF.

Hareide på hospitalet i Dubai: Risikerer operation

Hareides hektiske halvår: Så meget skal han nå inden VM