Annonce:
Annonce:

Corona-krise: Her er de nye landsholdsspillere

Jesper Lindstrøm fra Brøndby kan få landsholdsdebut, han er efterudtaget sammen med seks øvrige

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det corona-kaos, der har ramt det danske landshold, skaber groteske tilstande forud for onsdagens testkamp mod Sverige.

18 spillere er allerede ude af billedet. De syv danskere, der befinder sig England. Derudover er 11 spillere fra landsholdslejren ikke i stand til at stille op mod Sverige på Brøndby Stadion. De er sendt i isolation, fordi Robert Skov og en af landsholdets behandlere er konstateret smittet med Covid-19.

Tirsdag eftermiddag har den midlertidige landstræner Ebbe Sand udtaget yderligere syv spillere forud for onsdagens landskamp.

Det handler om Patrick Mortensen, Andreas Maxsø, Jesper Lindstrøm, Jakob Ahlmann, Alexander Bah, Carlo Holse og Thomas Mikkelsen.

Ebbe Sand vikarierer til landskampen onsdag aften. Foto: Lars Poulsen
Ebbe Sand vikarierer til landskampen onsdag aften. Foto: Lars Poulsen

Det er bemærkelsesværdigt, at Jesper Lindstrøm nu står med muligheden for sin landsholdsdebut efter en stærk sæsonstart for Brøndby, hvor han to måneder i træk er kåret som Superligaens bedste unge spiller.

Annonce:

De efterudtagne spillere har tirsdag ikke nået til Helsingør i tide for at træne med resten af landsholdskammeraterne.

Derved kan der blive en kort taktisk træning onsdag formiddag, hvor de kan deltage i det der ligner en testlandskamp, som aldrig nogensinde burde finde sted.

Landstræner Kasper Hjulmand og assistent Morten Wieghorst er sammen med en række spillere isoleret, fordi de har været tæt på enten Robert Skov eller den behandler, som også er ramt af Covid-19.

Men for UEFA er det vigtigt, at kampene spilles. Der er mange økonomiske interesser på spil. Og så tæller resultaterne fra testkampene til den seedning, der skal foretages til VM-lodtrækningen 7. december.

- Det handler om at gribe det her topprofessionelt an, som vi normalt gør i spillertruppen. Det er en landskamp, og det skal ikke bare overstås, siger Ebbe Sand og uddyber:

-  Det er en meget uvant situation, men det er en opgave som alle andre, vi skal have det bedste ud af.

Annonce:

- Vi mener, det er vigtigt at spille kampen. Og vi vil gøre alt for at vinde. Det er klart, at forberedelserne er meget atypiske. Vi er nødt til at få det bedste ud af den situation, vi er havnet i, påpeger den konstituerede landstræner Ebbe Sand, der onsdag får hjælp på bænken fra analytiker Mounir Akhiat og målmandstræner Lars Høgh.

Mangler 20 spillere

I alt 20 spillere er ude til kampen mod Sverige.

Coronasmittede: Robert Skov og Anders 'AC' Christiansen (sidstnævnte mødte ikke op i lejren).


Isolererde: Frederik Rønnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Jesper Hansen, Alexander Scholz og Martin Braithwaite.
 

Stoppet på grund af karantæneregler (måtte ikke rejse til Danmark): Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg.

 

Bliver sparet: Simon Kjær og Daniel Wass

Landsholdet ramt af corona: Robert Skov sendes hjem

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: