Daniel Agger står fast: Det skal være rimeligt

Spillerforeningen og DBU genoptager torsdag forhandlinger om ny lønaftale, meddeler førstnævnte

Arkivfoto: Lars Poulsen
Arkivfoto: Lars Poulsen

Landsholdsspillerne står sammen i den konflikt, der er mellem dem og Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det meddeler Spillerforeningen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at parterne genoptager forhandlingerne torsdag.

DBU vil på grund af dårlig økonomi have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Hvis ikke spillerne accepterer inden 2. marts, må landstræner Morten Olsen se bort fra spillerne i det første halvår af 2015.

DBU sendte for en uge siden breve direkte til spillerne, da unionen ønsker at indgå individuelle aftaler med landsholdsspillerne. Det er et brud med tidligere praksis, hvor DBU har indgået en samlet aftale med Spillerforeningen.

Holder fast i kollektiv aftale
Nu melder spillerne for første gang ud, hvad deres holdning er. Og de holder altså sammen i konflikten.

- Jeg er meget tilfreds med det sammenhold og den enighed, der har været blandt både Herre-A-, U21- og Kvinde-A-landsholdets spillere, siger Daniel Agger, anfører for herrerne.

- Vi har holdt fast i, at vi vil have rimelige kollektive aftaler, og det bliver vi ved med, siger Brøndby-spilleren.

DBU-direktør villig til at ofre Eriksen og Agger

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, oplyser til Ritzau, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen, men henviser til pressemeddelelsen.

Her skriver Spillerforeningen blandt andet:

- Alle spillere vil selvfølgelig spille for landsholdet, men vi kan ikke acceptere de krav og den måde, DBU fremfører dem på. Vi kommer ikke til at acceptere DBU's ultimatum. Vi ønsker en dialog og en kollektiv aftale for landsholdene.

- Vi har opfordret DBU til at fortsætte forhandlingerne mellem Spillerforeningen og DBU. Vi står sammen om en kollektiv aftaleregulering og agter ikke at underskrive individuelle aftaler med DBU.

Har rakt hånden frem
- Vi ser frem til, at forhandlingerne genoptages i morgen, torsdag. Vi har rakt hånden frem til nye forhandlinger, og Spillerforeningen har netop fået en aftale i stand med DBU herom, hvilket vi er glade for.

Slap af kamphaner: Sådan løses landsholdskonflikten

Danmark spiller i det kommende halvår venskabskampe mod USA, Frankrig og Montenegro, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

Kvindelandsholdets anfører, Line Røddik, udtaler sig også i sagen og glæder sig over spillernes sammenhold.

- Som kvindespiller er det bekræftende at vide, at vi står sammen om det her. Sammen om at sikre gode vilkår for både kvinde- og herrelandsholdene, siger hun.

Til TV2 Sport siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, at unionen ser frem til forhandlingerne.

- Spillernes udmelding overrasker mig ikke, men der er dialog mellem parterne, siger han.

De danske landsholdsspillere skal acceptere en lønnedgang, hvis de ønsker at spille på landsholdet i det første halvår af 2015.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) forhandlinger med Spillerforeningen er brudt sammen på grund af presset økonomi i DBU.

* DBU vil reducere spillernes samlede økonomipakke med 17 procent.

* De seneste fire år har DBU udbetalt cirka 800.000 årligt til hver enkelt landsholdsspiller, hvis spilleren har deltaget i alle landskampe.

* DBU vil fastholde den nuværende sats på startpenge, resultatbonus, kvalifikationsbonus, mens satserne på tilskuerbonus og bidraget fra slutrunder skal ned.

* Hidtil har Spillerforeningen været DBU's forhandlingspartner. DBU vil gerne forhandle med Spillerforeningen, men DBU ønsker at indgå en økonomisk aftale med hver enkelt spiller.

* DBU vil bruge 350.000 kroner årligt på foredrag, ekskursioner, teambuilding og andre aktiviteter, når landsholdet er samlet. Det er ifølge DBU et ønske fra spillerne.

* DBU's økonomi er presset efter underskud i 2013 og 2014 på henholdsvis 9,6 millioner kroner og 4,5 millioner kroner. Samtidig er billetpriserne blevet sænket. DBU har dog en solid egenkapital at tære på.

* Landsholdet skal i første halvår af 2015 spille venskabskampe mod USA og Frankrig, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

* Spillerne skal underskrive en aftale for perioden senest den 2. marts. Hvis ikke DBU hører fra spillerne, så ses der bort fra spilleren, når landsholdet udtages.

* Spillerne på U21-landsholdet er blevet bedt om at bekræfte, at de står til rådighed. Der bliver også sendt et brev ud til de kvindelige landsholdsspillere.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.