Danmark er VM-klar: Udbygger stærk stime

Danmark ligner en VM-deltager – men det skal være uden Nicklas Bendtner i startopstillingen

Det sluttede, som det begyndte i Aalborg. Foto: Lars Poulsen
Det sluttede, som det begyndte i Aalborg. Foto: Lars Poulsen

AALBORG (Ekstra Bladet): Danmark er et land befolket af skeptikere.

For selv om det lykkedes Christian Eriksen og co. at spille sig til den første slutrunde i seks år, da Polen, Rumænien, Irland og hvad, de ellers hedder, så er der altid mange rød-hvide ’mandagstrænere’, der har travlt med at pille landsholdet og dets bedrifter fra hinanden.

Selvom det lykkedes at besejre en anden VM-deltager, Panama, trak årets første landskampssejr ikke mange superlativer, og der er altid fingre nok til at pege på svagheder og mangler.

Men der er altså al mulig grund til at sende nationalmandskabet til Rusland med tillid til, at holdet kan forsvare nationens ære.

Det står klart efter, at det torsdag aften blev 0-0 mod en skarp chilensk modstander i Aalborg. Dermed er Danmark ubesejret i 13 kampe i streg.

I forhold til sidste uges sejr over mellemamerikanerne i Brøndby havde Åge Hareide valgt at blande kortene en anelse.

Det sluttede, som det begyndte i Aalborg. Foto: Lars Poulsen
Det sluttede, som det begyndte i Aalborg. Foto: Lars Poulsen

Jonas Knudsen fik chancen på venstreback, mens Jens Stryger Larsen rykkede over i modsatte side. I midterforsvaret fik Nicolai Boilesen en ny mulighed for at vise sin alsidighed, og på midten fik ofte udskældte William Kvist en pause, så Lasse Schöne kunne vise sig frem.

Til gengæld var det ikke meningen, at Nicklas Bendtner skulle starte inde, men da Nicolai Jørgensen meldte forfald kort før kickoff, fik den populære angriber chancen fra start.

Den greb han bare aldrig i de 45 minutter, han fik. I første halvleg gjorde de teknisk overlegne chilenere ofte livet surt for de danske værter. Ikke mindst i det første chilenske stormvejr, hvor kun to store redninger fra Kasper Schmeichel holdt gæsterne fra fadet.

Og konklusionen efter Bendtners halvleg i Aalborg må være, at han ikke længere for alvor bejler til startopstillingen, men må nøjes med en jokerrolle ved VM. Arbejdsradiussen er simpelthen for lav.

I den indledende periode var det svært at se, at det er Danmark – og ikke Chile, verdens nummer 10, der er VM-klar. For gæsterne spillede ind i mellem i et tempo, hvor danskerne havde vanskeligt ved at følge med.

Bendtner var blind passager i offensiven, mens især Andreas Cornelius fyldte meget.

Og da Christian Eriksen og Lasse Schöne begyndte at få fat om det danske opspil, kom chancerne til Atalanta-angriberen, der først hamrede bolden langt forbi, da midtbane-duoen havde kombineret ham fri, og siden blev blokeret, da han skulle sende en ripost fra en Eriksen-afslutning over mål.

Andreas Cornelius brændte en stor mulighed. Foto: Lars Poulsen
Andreas Cornelius brændte en stor mulighed. Foto: Lars Poulsen

Længere tilbage på banen leverede Jonas Knudsen en aldeles overbevisende præstation i forsvarets venstreside, og der er ikke noget at sige til, hvis det var en noget nedslået Riza Durmisi, der så til fra bænken. For ligesom sidemanden blandt reserverne, FCK-backen Peter Ankersen, er en stamplads i kvalen blevet vekslet til roller som outsidere til overhovedet at blive udtaget.

Det vil være en katastrofe for begge spillere at misser slutrunden i Rusland.

Ikke mindst, fordi kampen mod Chile understregede, at Åge Hareides mandskab i den grad har deres berettigelse ved VM.

Efter pausen fortsatte danskerne nemlig med at skabe chancer mod de dobbelte, forsvarende Copa America-mestre, og hvis Andreas Cornelius havde husket at pudse målnæsen i den bidende, nordjyske forårskulde, var det også blevet til en klar dansk sejr.

Nu blev det ’kun’ 0-0 mod det højst rangerede hold, der missede VM, men Åge Hareide fik flere kort på hånden på en aften, hvor navne som Knudsen, Schöne og Boilesen rykkede frem i køen til flyet til Rusland, mens nordmanden også fik afklaret, at det skal være enten Nicolai Jørgensen eller Andreas Cornelius, som starter inde som dansk midterangriber.

Nu har Hareide godt halvanden måned til at sætte navne på de 23 VM-spillere. Det bliver en sand gyser – især for de spillere, der er på vippen.

Men for resten af Fodbold-danmark er Hareides hovedbrud et luksus-problem.

Vi skal snart til VM.

Og det har vi fortjent.

Hareide fik sine VM-svar – han er på vej ud i VM-kulden

Lige foran politistationen: Zlatan i p-plads-bommert

Vild drejning efter dansk sensation: Storklubbens ansatte får chok-besked

De afslører fodboldlandsholdet bag facaden: Tinder-profiler og kaos-regime

Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne