Annonce:
Annonce:

Danmark på VM-kurs - men festen fes ud i Parken

Christian Eriksen scorede for sjette landskamp i træk, da Danmark måtte nøjes med 1-1 mod Rumænien

Christian Eriksen bragte Danmark foran på et straffesparksmål efter 60 minutters spil. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen bragte Danmark foran på et straffesparksmål efter 60 minutters spil. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

PARKEN (Ekstra Bladet): Danmark er på kurs mod VM i Rusland, men der venter en omvej via to playoff-kampe til november.

Finalen i Parken mod Rumænien blev lidt en flad fornemmelse via 1-1, hvor gæsterne formåede at udligne kort før tid efter kaos i det danske forsvar.

13-3 hedder målscoren trods alt i de fem seneste kampe, hvor Danmark har hentet fire sejre mod Kasakhstan, Polen, Armenien, Montenegro og søndag aften måtte nøjes med uafgjort mod Rumænien.

Landsholdet ser nu tilbage på en stime med ni kampe uden nederlag, der er årsagen til, at Åge Hareides tropper nu står med to ekstra muligheder i næste måned.

Annonce:

12 mål i de 13 seneste landskampe
Som så ofte før i VM-kvalifikationen fik Christian Eriksen en central hovedrolle for Danmark. Den elegante kreatør spillede ikke en af sine bedste landskampe. Dødboldene sad ikke altid lige i skabet og flere bolde sprang fra ham. Men det kendetegner nu engang en topspiller at være kampafgørende.

Det var Christian Eriksen på ny for Danmark. Han scorede på straffespark til stor glæde for de 36.084 tilskuere i Parken.

Nicklas Bendtner blev væltet i feltet og Eriksen scorede, selv om den rumænske målmand havde hænderne på bolden.

Christian Eriksen scorede ikke bare for sjette landskamp i træk. Han har nu scoret 12 mål i de seneste 13 landskampe. Det er klasse! Topklasse.

Hans betydning i kvalifikationen understreges af, at han er dansk topscorer med otte mål og tre assist. Samtidig er han den eneste danske spiller, der har været på banen i samtlige 900 minutter i kvalifikationen.

Spillemæssigt blev opgøret mod Rumænien aldrig den store oplevelse. Gæsterne var kompakte og stod langt tilbage. Danskerne spillede i perioder for langsomt og fandt aldrig den opskrift, der senest blev brugt mod Polen. Her fik landsholdet en genfødsel med overfaldsfodbolden.

 

Annonce:

En ekstra chance i november
Nu er Danmark sikret to playoff-kampe i november. De to kampe, der afgør om Danmark kommer til VM i Rusland, skal spilles i perioden 9.-11. november og 12.-14. november.

Lodtrækningen til playoff finder først sted tirsdag 17. oktober. Det sker på baggrund af FIFAs verdensrangliste, der kommer dagen før.

Grupperne bliver først færdigspillet tirsdag, hvor de otte bedste gruppe-toere er fundet.

Første gang fra start i 23 måneder
Nicklas Bendtner var med i startformationen på landsholdet for første gang i 23 måneder. Ikke siden nedturen mod Sverige i playoff-kampen i november 2015, har Bendtner været med blandt de 11 udvalgte.

Det var han søndag aften mod Rumænien. Åge Hareide gav ham chancen, fordi han har leveret stabilt og scoret for Rosenborg. Men landstræneren havde også i sine tanker, at Andreas Cornelius kun er en advarsel fra sin anden karantæne i kvalifikationen.

Annonce:

Atalanta-spilleren fik derfor et hvil til fordel for Nicklas Bendtner, der var en af tre nye fra start. Riza Durmisi og Andreas Christensen var de andre. De kom begge ind på holdet på grund af skader.

Jens Stryger Larsen udgik i Montenegro med en baglårsskade og blev ikke klar. Det gjorde Andres Bjelland heller ikke. Han kom til landsholdslejren med lægproblemer, men spillede i torsdags og måtte stå over søndag aften.

Bendtner bortdømt
Danmark har svært ved at styre fodboldkampe, når de ikke kommer hurtigt foran. Det var de første 45 minutter et godt bevis på.

Faktisk skulle man helt frem til omkring den halve time, før Danmark havde en afslutning inden for målrammen.

Pione Sisto forsøgte sig fra distancen, Ciprian Tätärusanu afværgede til hjørnespark. Kort efter var Bendtner tæt på for første gang.

Han blev spillet fri tæt ved midterlinjen af Christian Eriksen, men Rosenborg-spilleren er ikke blandt de hurtigste. Hans afslutning blev blokeret i feltet.

Annonce:

Kort efter blev Nicklas Bendtner til gengæld bortdømt. Han blev igen spillet fri af Christian Eriksen, afdriblede målmanden og scorede i det tomme net. Angriberen blev helt fejlagtigt dømt offside. TV-billederne afslørede, at det var en klar fejlkendelse fra kampens tyske dommer, Deniz Aytekin.

 

Hareides foretrukne: Fra Serie 4 til landsholdsprofil

Unikt indblik i AGF-kulissen: Sådan handler klubben ind

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: