Danmark rykker tilbage på verdensranglisten

Danmark er fortsat Skandinaviens bedste hold ifølge verdensranglisten, men er nu overhalet af Albanien, der scorer flest point i denne omgang i hele verden

Danmark rykker en plads tilbage på den seneste verdensrangliste i fodbold. (Foto: Jens Dresling)
Danmark rykker en plads tilbage på den seneste verdensrangliste i fodbold. (Foto: Jens Dresling)

FIFA's tiltider voldsomt diskuterede verdensrangliste er nu blevet opdateret efter Gold Cup blandt andet er overstået. Den viser Argentina på førstepladsen efter deres finaleplads i Copa America, mens Belgien har overtaget Tysklands andenplads på listen.

For Danmarks vedkommende ser det en smule mørkere ud i forhold til den seneste liste. Danskerne er rykket én plads tilbage, som betyder, at de nu er på 25. pladsen i verden. Det er side om side med Island og efter lande som Algeriet og Slovakiet.

Se også: Olsen taler med Wolfsburg: De tror på Bendtner

Det land som er gået mest frem i forhold til point er Albanien fra Danmarks EM-kvalifikationsgruppe. Det betyder, at de nu også er foran Danmark på listen, da de rykkede hele 14 pladser frem. Det handler naturligvis blandt andet om den skrivebordssejr albanerne fik i forbindelse med deres kamp mod Serbien, der blev afbrudt af en drone, der kastede et flag ned fra himlen. Det udløste voldsomme tilstande på banen, hvor fans og spillere røg i totterne på hinanden.

Omvendt har straffen ramt Serbien hårdt, som er det land på hele listen, som er faldet mest. De er røget ned med hele 23 pladser, som betyder, at de nu ligger helt nede på 66. pladsen. Det er dog stadig to pladser foran vores brødre fra Norge, der er på 68. pladsen.

Se også: Ekspert: Kan du så komme væk, Højbjerg

Danmark kan i den forbindelse glæde sig over, at det er dem, der er bedstplaceret af holdene fra Skandinavien. Sverige er på 37. pladsen, mens Finland er på 89. pladsen.

Sidstepladsen på verdensranglisten bliver desuden delt af to lande, som er på nul point samlet. Det er de caribiske øer Bahamas ogAnguilla, der deler den tvivlsomme ære af at ligge på 208. pladsen sammen.

Top 25 på verdensranglisten:

1. Argentina

2. Belgien

3. Tyskland

4. Colombia

5. Brasilien

6. Portugal

7. Rumænien

8. England

9. Wales

10. Chile

11. Spanien

12. Holland

13. Kroatien

14. Slovakiet

15. Østrig

16. Italien

17. Schweiz

18. Uruguay

19. Algeriet

20. Tjekkiet

21. Elfenbenskysten

22. Albanien

23. Frankrig

24. Island

25. Danmark

17 kommentarer
Vis kommentarer