Danmark sat på plads af fransk 'B-hold'

Christian Eriksen og co. kom i den grad ned på jorden, da reservespækket fransk hold vandt 2-0 i ensidig testkamp

Christian Eriksen og Danmark kom i menneskehænder mod Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen og Danmark kom i menneskehænder mod Frankrig. (Foto: Lars Poulsen)

Det er vist meget godt, at kampene mod Frankrig ikke tæller med i pointregnskabet i EM-kvalifikationen.

For selv om de kommende EM-værter stillede op med det, der i Danmark noget misvisende  er blevet kaldt et 'B-hold' i fraværet af profiler som Hugo Lloris, Paul Pogba og Karim Benzema, så var der simpelthen klasseforskel, da de to mandskaber testede formen søndag aften i Saint-Étienne.

Beskedne 2-0 endte kampen i fransk favør, men bedømt ud fra især de første 45 minutter, så kunne det være gået meget, meget værre.

Her var Morten Olsens udvalgte nemlig reduceret til de rene statister, og på en aften, hvor kun Kasper Schmeichel imponerede, var det tydeligt, at navne som Erik Sviatchenko, Lasse Vibe og ikke mindst Daniel Wass var voldsomt overmatchede.

Vandt igen: Albanien presser Danmark i EM-kampen

Kasper Schmeichel og Lars Jacobsen var tilbage i startopstillingen, og selv om Schmeichel hev flere fine redninger op af posen, så var han prisgivet, da Lyon-angriberen Alexandre Lacazette, som ellers blev forfulgt af tilskuerne i Saint-Étienne, efter et lille kvarter åbnede scoringen, da det danske forsvar blev spillet tyndt.

Schmeichel reddede i første omgang, men var siden prisgivet på returen.

Leicester-målmanden kunne heller ikke stille meget op, da Geoffrey Kondogbia med en knivskarp stikning fandt Arsenal-bomberen Olivier Giroud, som let rykkede fra Simon Kjær og sendte bolden gennem benene på den danske målmand.

Så var den kamp afgjort, selvom hjemmeholdet i den grad tog foden af gaspedalen i anden halvleg.

Smalt nederlag til Olsens Færøerne

Godt nok ramte Nicklas Bendtner stolpen med et hovedstød fra tæt hold kort før pausen, ligesom både han og Christian Eriksen siden fik testet Stéphane Ruffier i det franske mål.

Det kunne dog ikke camouflere den klasseforskel, som måske ikke var helt uventet, men som alligevel må bekymre Morten Olsen.

Onsdag i Aarhus kunne en skarp Nicklas Bendtners hattrick skjule, at det danske spil var fyldt med skønhedsfejl.

Den gik ikke i Frankrig, og selv om Danmark fortsat ligger fornuftigt til i kampen om EM-billetterne, så er det småt med den optimisme, der kan høstes efter landsholdets to første opgaver i 2015.

At Portugal med en 2-1 sejr over Serbien overtager Danmarks førsteplads i kvalgruppen, gør ikke søndagen mere opløftende.

 Tyskland lægger pres på Polen