Annonce:
Annonce:

Danmark tæt på drømmen

- Får vi ét point mere i de to kommende kampe, er vi sikker på en topseedning til VM-kvalifikationen, siger landstræneren

Wind og Bah nedlagde svensken i solid dansk præstation. Se highlights fra kampen mod Sverige her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Landstræner Kasper Hjulmand har de seneste dage under sin isolation haft rigtig god tid til at se nærmere på Danmarks scenarie forud for VM-lodtrækningen 7. december.

Og sejren over Sverige giver betydningsfulde ranglistepoint til Danmark, der nu er meget tæt på at blive topseedet til VM-seedningen.

- Hvis vi samlet får blot ét point i de to forestående kampe mod Island og Belgien, er vi 100 procent sikre på at blive topseedet, forklarer Kasper Hjulmand, der understreger, at det vil have enorm betydning for de danske chancer for at løse billet til VM-slutrunden i Qatar i november-december 2022.

Men det kræver samtidig, at nationer som Tyskland, Holland og Schweiz, der ligger efter Danmark, skal vinde de to forestående kampe i Nations League for at gå forbi Danmark. Ukraine.

Annonce:

- En topseedning betyder altså, at vi undgår de helt store europæiske nationer som Frankrig, Italien, England, Belgien, Portugal og Spanien, påpeger landstræneren, der formentlig også slipper for Tyskland og Holland.

Kasper Hjulmand kom torsdag ud af isolationen efter tre dages indespærring på et hotelværelse. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Hjulmand kom torsdag ud af isolationen efter tre dages indespærring på et hotelværelse. Foto: Lars Poulsen.
 

Schweiz kan drille
Aktuelt er Danmark nummer syv i Europa, mens Italien, Tyskland og Holland er lige efter. De står altså også til at blive en af de topseedede nationer.

Det er Schweiz, der kan løbe med en topseedning, hvis de får markant bedre resultater end konkurrenterne i de næste to kampe. Det ser meget svært ud for schweizerne.

Det er svært at komme gennem VM-nåleøjet, hvor kun 13 nationer er med fra Europa. De ti gruppevindere og yderligere blot tre nationer ud af de resterende to’ere fra grupperne kvalificerer sig.

- Jeg vil langt hellere stå i en situation, hvor vi er topseedet og derved i en slags favoritrolle frem for at være seedet i næste lag. Den favoritværdighed påtager vi os, siger Kasper Hjulmand.

Kaotiske dage venter landsholdet

Landsholdet indkalder ny mulig debutant

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: