Danmark tester VM-formen af mod Chile

Chile bliver en af de modstandere, som Danmark skal møde i løbet af foråret, hvor Åge Hareide skal finde sin trup til sommerens VM-slutrunde i Rusland

Christian Eriksen og Yussuf Poulsen fejrer en scoring. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen og Yussuf Poulsen fejrer en scoring. Foto: Lars Poulsen.

Det chilenske fodboldforbund har ifølge chilenske medier bekræftet, at de skal møde Danmark i marts i forbindelse med at sydamerikanerne ligeledes agere testhold mod Sverige, som de spiller mod få dage forinden.

Åge Hareide fortalte efter lodtrækningen til VM-slutrunden, at han gerne så Danmark møde en modstander som Argentina, Uruguay eller Chile i en testkamp, og det ønske ser nu ud til at blive opfyldt.

Chile er en eftertragtet modstander for de fleste lande, der har kvalificeret sig til VM, da de har stor kvalitet på holdet, men de forsvarende Copa America-vindere er ikke selv kvalificeret til VM-slutrunden.

Både kampen mod Sverige og Danmark vil blive spillet i Europa og vil være de første af slagsen for den nye landstræner træner, der endnu er ukendt.

Chiles landshold under et træningspas. Foto: AP
Chiles landshold under et træningspas. Foto: AP

Det chilenske fodboldforbund, I ANFP, håber, at de snart kan lukke en aftale med den colombianske træner, Reinaldo Rueda, med hvem der allerede er en økonomisk aftale.Reinaldo Rueda er i dag træner for den brasilianske klub, Flamengo.

DBU har endnu ikke bekræftet, hvem der bliver Danmarks kommende test-modstandere i løbet af 2018, men fortæller, at der er gang i en række forhandlinger.

-Vi er i kontakt med en række lande, men vil først melde ud, når vi har en klar aftale. Indtil da kan vi ikke kommentere mulige modstandere, skriver pressechef Jacob Wadland i en sms til BT.

Allerede i forgårs begyndte forberedelserne frem mod VM, da et kombineret liga- og U21-landshold d. 6. januar og 10 dage frem blev sendt afsted på en træningstur i Abu Dhabi, hvor de skal møde henholdsvis et svensk ligalandshold og Jordan.

Trods PL-interesse: Nægter at sælge deres danske landsholdsprofil

Van Gaal langer ud efter forræderiske United: Sådan hævnede han sig

Verdens rigeste fodboldspiller - og du aner ikke, hvem han er

Betting-proffens tricks: Sådan blev han millionær på odds