Danmark vinder lodtrækning: Får ekstra hjemmekamp ved EM

En lodtrækning har netop afgjort, at Danmark får en ekstra hjemmekamp ved EM-slutrunden næste år. Kampen mod Rusland spilles dermed også i Parken

Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen kommenterer lodtrækningen.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Danmark skal spille tre kampe på hjemmebane i Parken ved næste sommers EM-slutrunde. Det står klart, efter at UEFA fredag trak lod om en ekstra hjemmekamp mellem Rusland og Danmark.

Her blev Danmark trukket op fra bowlen, og det betyder, at Danmarks gruppekamp mod Rusland spilles i Parken og ikke i Skt. Petersborg, som var alternativet.

Danmark får dermed hjemmebane i samtlige tre gruppekampe, mens Rusland må nøjes med hjemmebanefordelen mod Belgien og enten Finland eller Wales, som er de øvrige hold i gruppe B.

For første gang nogensinde spilles EM rundt omkring i hele Europa. 12 byer i lige så mange lande lægger græs til slutrunden.

Derfor foregår lodtrækningen til gruppeinddelingen heller ikke, som den plejer, fordi værtsnationerne skal fordeles hensigtsmæssigt.

Danmark og Rusland er for længst placeret i gruppe B, ligesom Belgien også er det, fordi de var eneste tilbageværende land fra øverste seedningslag, der ikke er værter ved slutrunden. Bortset fra Ukraine, som ikke må parres med Rusland af politiske årsager.

Den endelige gruppeinddeling finder sted næste lørdag. Her bliver det afgjort, om Danmark får Finland eller Wales som sidste modstander.

Udover de tre gruppekampe i Parken skal der også spilles en enkelt ottendedelsfinale i Parken. Den kamp bliver dog med sikkerhed uden dansk deltagelse. I en eventuel ottendedelsfinale skal Danmark til Bilbao, Amsterdam, Glasgow eller Bukarest.

Dansk VM-modstander dropper transkønnet spiller: - Tror det er klogt

ALT om EM: Sådan får du den eftertragtede billet

Hvor skal Eriksen hen? Her er udlandets dom

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+