Danmarks bedste: Var skuffet over bænken

- Vi spiller fodbold for at spille fodbold. Hvis man ikke er skuffet over at starte ude, så skal man finde noget andet at lave, siger Yussuf Poulsen

Yussuf Poulsen strålede i Parken, da han blev skiftet ind mod Albanien. (Foto: Lars Poulsen)
Yussuf Poulsen strålede i Parken, da han blev skiftet ind mod Albanien. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Selv om Yussuf Poulsen kun spillede 45 minutter, så var kantspilleren en af banens absolut bedste i fredagens 0-0-kamp mod Albanien i EM-kvalifikationen.

Men RB Leipzig-spilleren var ikke tilfreds med at starte på bænken, og det må man aldrig være, forklarer han.

- Man skal altid være skuffet, hvis man ikke starter inde. Det er fuldstændig ligegyldigt, om det er på klubholdet eller landsholdet. Vi spiller fodbold for at spille fodbold. Hvis man ikke er skuffet over at starte ude, så skal man finde noget andet at lave, siger Yussuf Poulsen.

Landstræner Morten Olsen havde valgt Pione Sisto og Nicolai Jørgensen på kanterne fra start, og derfor var der ikke plads til Yussuf Poulsen.

DBU budgetterer ikke med EM

Frem for at surmule over fravalget gik Yussuf Poulsen ind med fremskudt brystkasse, energi, fart og tempo, da han blev indskiftet i stedet for Sisto fra anden halvegs start.

- Jeg spillede en rigtig god halvleg. Jeg kom ind, og mine aktioner lykkedes fra start af. Jeg havde en god følelse i kroppen, og så fungerer mange af tingene tit, når man får en god start.

- Det handler bare om at arbejde hårdt og vise, at det er en selv, der skal starte inde. Sådan skal det være hver gang, det skal være en motivation. Der er hele tiden noget at opnå.

- Så er det at starte inde, så er det at blive stamspiller, så er det at blive topscorer og at blive nomineret til et eller andet. Der er altid noget at opnå, og man kan hele tiden blive bedre, forklarer han.

 Olsen indrømmer: Jeg valgte det forkerte hold

Med det uafgjorte resultat mod Albanien skal Danmark helst vinde over Armenien mandag aften for at have en chance for en direkte EM-billet, som de to bedste i gruppen opnår.

- Jeg har ikke kigget så meget på det, vi skal fokusere på os selv. Vi skal bare have så mange point som muligt. Jeg ved også, at den bedste treer går videre, så det kan også blive en mulighed.

- Vi skal bare sørge for at få så mange point som muligt i de sidste to kampe, og det skal starte med tre point mod Armenien, siger Yussuf Poulsen.

Kampen mod Armenien spilles mandag klokken 18 dansk tid.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind