Danmarks damer klar til Sverige: 'Vi viser vejen for jer, drenge'

De danske fodboldkvinder er klar til at vise herrerne, hvordan det skal gøres, når de tirsdag møder Sverige i deres anden EM-kvalifikationskamp

Nadia Nadim er sammen med resten af kvindelandsholdet klar til at vise mændene, hvordan man vinder i Sverige. Her kan du se et interview med den dygtige spiller.

Fodboldherrerne kommer på noget af en opgave, når de i midten af november skal spille playoff-kampe mod naboerne fra Sverige. Her skulle de gerne komme bedst ud fra de to opgør, og dermed sikre Danmark en plads ved EM i Frankrig i 2016.

Men skulle Morten Olsen og hans tropper være i tvivl om, hvordan man giver Sverige mest muligt modstand, så kan de måske få inspiration tirsdag aften.

Nadia Nadim er utroligt populær blandt sine fans på Facebook. (Foto: Ernst Van Norde) Dansk fodbold Populær fodbold-pige: Hun har flere følgere end landsholdet

Her møder de danske fodboldkvinder nemlig også vores naboer i deres anden EM-kvalifikationskamp, og pigerne er helt klar til det nordiske opgør.

- Vi har haft en fin uge efter Moldova-kampen, og folk er klar og rigtig spændte. Jeg elsker de her kampe, og det gør alle på holdet, fordi det er sådan nogle kampe, hvor alt kan ske, siger Nadia Nadim.

Svær kamp mod favoritterne
Sverige er ellers den modstander i kvindernes kvalifikationspulje, der på papiret ser stærkest ud. Derfor skal pigerne ramme deres top-niveau, hvis de vil fra Göteborg med tre point på kontoen.

Og det er Danmarks damer også udmærket klar over inden kampen.

- Svenskerne er rigtig dygtige. De er nok en af de største nationer indenfor kvindefodbold, så der er ingen tvivl om, at de er storfavoritter i den her kamp. Men hvis vi rammer dagen, så kan vi godt drille dem, siger Nadia Nadim.

Nadia Nadim er en af de største profiler på kvindernes fodboldlandshold. Vi har mødt hende til en snak om hendes karriere. (Foto: Ernst Van Norde) Sport og Spil Danmarks kvindelige Zlatan: Min far blev skudt af Taliban

Kvinderne har dog opskriften på en sejr mod de blå-gule klar. Og selvom man ikke kan sammenligne kvindernes og mændenes modstandere, så kan det være, at de danske landsholdsherrer kan få nogle gode tips med fra kampen.

- De har nogle dygtige offensive spillere, så vi skal stå kompakt. og så tror jeg, at der er mulighed for omstillinger, hvor vi er ret hurtige på toppen. Jeg tror, der er mange, der forventer, at det bliver ligesom kampen mod Moldova, men vi får nok ikke så meget boldbesiddelse, så det bliver slet ikke en walk-over, siger Nadia Nadim.

I EM-heltenes fodspor
I sidste uge mødte kvinderne Moldova i deres første kvalifikationskamp, og der vandt Danmark en sikker sejr på 4-0 - blandt andet med to mål fra Nadia Nadim.

Herefter rejste holdet til Göteborg, hvor de blandt andet har trænet på Nya Ullevi, hvor Danmark vandt EM-finalen i 1992. Det har ifølge Nadia Nadim givet lidt ekstra stemning til truppen inden tirsdagens kamp, der spilles på Göteborg Stadion.

- Der bliver da snakket lidt i krogene om '92, og flere kunne genkende omklædningsrummet i går og syntes, at det var rigtig sjovt. Så der kommer helt klart en speciel stemning ved at være her, siger hun.

Nadia Nadim håber på mere opmærksomhed til kvinderne (Foto: Ernst van Norde) Landsholdsfodbold Dansk landsholdsstjerne: Giv os opmærksomhed!

6 kommentarer
Vis kommentarer