Dansk drømmelodtrækning: Her er EM-grupperne

Danmarks EM-gruppe er nu definitivt på plads - det samme er kamprækkefølgen

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Du kan se Danmark: Flere EM-billetter i vente

Danmark er blandt de 12 værtslande til sommerens EM-slutrunde i fodbold, og lørdag aften er Danmarks gruppe kommet definitivt på plads.

På forhånd stod det klart, at Danmark kom i gruppe med Belgien og Rusland, så eneste spørgsmål var, om den sidste modstander ville blive Wales eller Finland - og hvordan kamprækkefølgen ville blive.

Og lodtrækningen forløb således, at Danmark skal op imod Finland - og det endda i Danmarks første kamp 13. juni i Parken.

På papiret en drømmelodtrækning for Danmark. (Du kan se seneste opdatering omkring billetter til EM-kampene LIGE HER)

- Wales havde været værre end Finland, siger Thomas Delaney til DR.

- Vi har været meget på de britiske øer, så det var fint at få Finland, siger Åge Hareide til samme medie.

Det er første gang nogensinde, at Finland er med til en stor fodboldslutrunde. Aldrig tidligere har de været med til hverken EM eller VM.

Kvalifikationen kom i hus, da Finland i næstsidste runde besejrede Liechtenstein med 3-0 efter blandt andet scoring af finnernes helt store stjerne Teemu Pukki, der scorede ti gange i de ti kvalifikationskampe.

Finnerne tabte dog hele fire gange i kvalifikationen. Begge kampene mod Italien blev tabt, ligesom udekampene mod både Bosnien og Grækenland blev tabt.

Udover den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki har de også tidligere Superliga-profiler som Lukas Hradecky, og Paulus Arajuuri med på holdet, ligesom FC Midtjyllands Tim Sparv er med.

Danmarks seneste opgør mod Finland var i 2011, mens seneste indbyrdes opgør om point ligger helt tilbage til EM-kvalifikationen i 1987.

Danmark spiller hjemme i Parken 13. juni, 18. juni og 22. juni.

Lodtrækningens resultat betyder, at Danmark åbner hjemme mod Finland, derefter møder vi Belgien og til sidst Rusland.  Gruppens øvrige kampe spilles i russiske St. Petersborg.

De to bedste fra hver af de seks puljer går videre plus de fire bedste treere. En enkelt 1/8-finale spilles også i Parken - dog ikke Danmarks.

Åbningskampen til EM spilles i Rom 12. juni 2020 mellem Italien og Tyrkiet, og 12 juli er der finale på Wembley i London.

Playoff-kampene om de sidste pladser i grupperne spilles 26. marts og 31. marts, og særligt Island kan se frem til en spændende gruppe, hvis de spiller sig med til EM. Gør de det, så venter dynamitgruppen med Tyskland, Frankrig og Portugal, som de øvrige lande.

GRUPPE A
Tyrkiet
Italien
Wales
Schweiz

GRUPPE B
DANMARK
Finland
Belgien
Rusland

GRUPPE C
Holland
Ukraine
Østrig
Georgien/Hviderusland/Makedonien/Kosovo

GRUPPE D
England
Kroatien
Skotland/Israel/Norge/Serbien
Tjekkiet

GRUPPE E
Spanien
Sverige
Polen
Bosnien/Slovakiet/Nordirland/Irland

GRUPPE F
Island/Rumænien/Bulgarien/Ungarn
Portugal
Frankrig
Tyskland

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+