Dansk EM-modstander skyder sig varm mod miniput

Georgien vandt sikkert med 3-0 over Gibraltar inden afrejsen til København, hvor Danmark venter mandag

Det georgiske fodboldlandshold rejser til København og mandagens EM-kvalifikationsmøde med Danmark med en frisk succesoplevelse som moralsk rygstød.

Hjemme i Tbilisi levede georgierne op til favoritværdigheden mod fodboldminiputten Gibraltar, der blev slået 3-0 i en ensidig kamp.

Det er første gang i tre kvalifikationskampe, Georgien kommer på pointtavlen. Tidligere har holdet tabt 0-2 hjemme til Schweiz og 0-1 ude mod Irland.

Mod gibraltarerne var hjemmeholdet dog aldrig truet, og muligheden for en overraskelse forduftede reelt efter en halv time, da Valeriane Gvilia med en god gammeldags tåhyler sendte bolden op i målhjørnet til en georgisk 1-0-føring.

Efter en lille times spil blev det 2-0 ved indskiftede Giorgi Papunashvili, inden georgierne slog sejren fast på straffespark 14 minutter før tid.

Målskytten var den unge spydspids Vato Arveladze, der er nevø til den tidligere Ajax- og Rangers-forward Shota Arveladze.

Georgien er dermed oppe på tre point efter tre kampe. Gibraltar har spillet en kamp færre og er endnu uden point.

Mick McCarthy frygter at få sin taktik afsløret. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Irsk landstræner frygter danske spioner: - Det er skørt

Arkivfoto af Niels Frederiksen under en U21-træning. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix U21EM De skal med Danmark til EM

En skade skaber tvivl om Joachim Andersen før EM. Foto: Tariq Mikkel Khan Landsholdsfodbold Hovedbrud før EM: Tvivl om Danmarks største stjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer