Dansk fodbold-boss latterliggjort af topagent

Svenske Michael Kallbäck, der er agent for landsholdsspilleren Nadia Nadim, håner Spillerforeningens direktør efter VM-nedturen

Mads Øland udsættes for hård kritik fra Nadia Nadims agent. Foto: Lars Poulsen
Mads Øland udsættes for hård kritik fra Nadia Nadims agent. Foto: Lars Poulsen

Frustrationen og tårerne var svære at holde på afstand, da det danske fodboldlandshold tirsdag aften tabte til Holland og dermed missede muligheden for at komme til VM.

Det illustrerede stjernen Nadia Nadim tydeligt efter kampen, men hendes agent kunne efterfølgende heller ikke holde sig i ro.

Michael Kallbäck tyede dog til de sociale medier, da ingen medier angiveligt havde spurgt om hans holdning.

I et tweet sendte han en bredside mod Spillerforeningens direktør, Mads Øland, med følgende karikatur...om man vil.

Et klovneansigt...

Tilsat kommentaren, der er malet med en meget bred pensel:

- Vi kan diskutere formationer, træner, spillere og så videre lige så meget vi vil. Men vi kan ikke ignorere den åbenlyse grund til denne fiasko, hvilket aldrig nogensinde skal kunne tilgives, skriver Kallbäck.

Han henviser naturligvis til de forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen, der stod på sidste efterår, hvor konflikten blandt andet havde den konsekvens, at Danmark ikke stillede op til VM-kvalifikationskampen mod Sverige - og blev taberdømt 3-0.

Var den kamp blevet vundet, havde Danmark vundet sin kvalifikationsgruppe og var dermed sluppet for playoff-kampene mod Holland.

Forinden det fornedrende tweet, kommer Kallbäck i øvrigt med en bredside mod landstræner Lars Søndergaard, der indirekte får på puklen for en forfejlet taktik.

- Et par input til Danmarks fiasko: 2. (Katrine, red.) Veje, en af de bedste kantspillere i Europa, spiller back (wtf?). 3. De mangler intensitet på den centrale midtbane. Hvorfor ikke bruge (Sanne, red.) Troelsgaard der? 4. Indtil 2. halvleg i dag, var den seneste kamp, hvor de rent faktisk spillede godt, under Nils (Nilsen, forhenværende landstræner, red.).

Det var i forbindelse med forhandlingerne i 2017, Mads Øland havnede i overskrifterne hos medierne og blev udpeget som en af årsagerne til, at det endte med konflikt og DBU-afbud til landskampen.

Nadia Nadim udgav i juni bogen 'Min historie', hvor hun i skarpe vendinger kritiserede Mads Øland.

Hun skrev blandt andet:

’Første gang, jeg fik følelsen af, at Mads Øland opfatter kvindelige fodboldspillere som kaglende høns, glemmer jeg aldrig. Det var til møde om 3F-ligaen og SAS-ligaen på Idrætshøjskolen i Aarhus. Jeg kan ikke huske, hvad han præcist sagde, men jeg kan tydeligt huske følelsen af at føle mig lille og dum. Jeg skulle have sagt fra, men gjorde det ikke'.

’Måske derfor nager det mig endnu mere. Sådan skal ingen få andre til at have det. Slet ikke en mand i Ølands position: Direktør i Spillerforeningen, de professionelle fodboldspilleres fagforbund. Altså en mand, som skal repræsentere mine og mine landsholdskollegers interesser.’

Du kan læse flere citater fra Nadia Nadims historie her: Nadim i barsk kritik af Øland

Den forfejlede kvalifikation skuffer også DBU's nyudnævnte fodbolddirektør, Peter Møller, som TV 2 Sporten fangede efter 1-2-nederlaget til hollænderne.

Uden at pege fingre af Mads Øland konstaterer Møller også, at konflikten var årsagen.

- Desværre må vi erkende, at konflikten havde store konsekvenser for kvindelandsholdet, som lige nu ser konsekvensen af det og ikke kvalificerer sig til den her slutrunde.

- Efter konflikten var holdet under et massivt pres og præsterer vel ikke på det niveau, de gerne vil både mod Kroatien, Sverige og så i de her kampe mod Holland.

- Det er selvfølgelig skuffende, men vi må også bare sige, at der er måske noget mentalt, der har hængt fast der, som vi skal have snakket om og have renset luften, sagde han til tv-stationen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Mads Øland. Det har i skrivende stund ikke været muligt. Michael Kallbäck har ikke ønsket at medvirke.

Landstræner afslører sandhed om chok-afsked: Derfor stoppede han

For første gang nogensinde: Nu kan kvinder også score kæmpe pris

FIFA forgylder fodboldkvinder - slut med 'monkeyclass'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby