Dansk landsholds-komet hylder 'dovne' Messi

Den danske landsholdsback kan ikke glemme Lionel Messis måde at bevæge sig på. Danskeren har lært af mødet, der endte med et nederlag på 2-6

Riza Durmisi er stor fan af Lionel Messi. Også selvom han for få uger siden gjorde det onde ved Durmisi i den spanske liga. Foto: Lars Poulsen.
Riza Durmisi er stor fan af Lionel Messi. Også selvom han for få uger siden gjorde det onde ved Durmisi i den spanske liga. Foto: Lars Poulsen.

Det var noget af en ilddåb, som Riza Durmisi fik i spanske Betis.

I første kamp i La Liga stod Betis over for de spanske mestre FC Barcelona, der har stjernespillere som Lionel Messi, Luis Suarez og Andres Iniesta i truppen, og den kamp blev lige så svær som ventet. Riza Durmisi og holdkammeraterne tabte med 2-6 til FC Barcelona efter to mål af Messi, tre af Suarez og et enkelt af Arda Turan. Siden er det for Betis blevet til 0-0 mod Deportivo La Coruna.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og for 22-årige Riza Durmisi, der skiftede fra Brøndby denne sommer, er kampen en reminder om, at der altid er plads til forbedring. Og særligt superstjernen Lionel Messi, som spillede over for Riza Durmisi, imponerer den danske venstre back.

- Det var en svær kamp, og så må man i stedet tage oplevelsen med. Messi og Suarez ramte topniveauet, og den måde, Messi bevægede sig på, ramte mig især, siger Riza Durmisi til tipsbladet.dk og forklarer:

- Han bevægede sig faktisk ikke så meget, men spiller du mod SønderjyskE, følger de med. Messi er bare klog. Han løber på de rigtige tidspunkter, og alle hans meter er værdifulde. Og så spiller han bolden på det rigtige tidspunkt. En-mod-en spiller han bolden og venter på at få den igen i en position, hvor han er farlig. Altså omkring feltet. Selvfølgelig skal en spiller altid løbe, men det slog mig, og jeg har tænkt meget over det siden; at jeg hellere skal løbe de rigtige og mest værdifulde meter. Det er Messi helt exceptionel til.

- Han har kræfterne også til sidst i kampen. Der kan være spillet 90 minutter, og så eksploderer han. Og det handler jo om, at han ikke bruge unædig energi, siger Riza Durmisi.

Riza Durmisi ventes at være i startopstillingen, når Danmark på søndag møder Armenien i den første kvalifikationskamp frem mod VM i Rusland. Indtil videre har Durmisi leveret godt på det danske landshold, under Åge Hareide, hvor han har sat sig tungt på positionen som venstre back på holdet.

Durmisi står indtil videre noteret for 12 landskampe for Danmark.

Stærkt tvivl om Schmeichel: Holdet er over mit ego

Svækket landshold: FCK-profil udgår inden Armenien-kamp

Derfor scorer Danmark mange mål: Her er Åges nye angrebs-trick

Rørende afsked: Her stortuder tysk stjerne i sidste kamp

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.