Dansk landsholds-stjerne lagt for had: Nu taler han om VM-mareridtet

- Jeg lærte meget af det brændte straffespark mod Kroatien, siger Nicolai Jørgensen, der vil være klar til at påtage sig rollen igen, hvis landstræneren ønsker, han skal sparke fra 11 meter-pletten

Nicolai Jørgensen brændte det afgørende straffespark, der betød dansk exit under VM i Rusland i sommer. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensen brændte det afgørende straffespark, der betød dansk exit under VM i Rusland i sommer. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Han brændte det afgørende straffespark mod Kroatien i 1/8-finalen ved VM og gik siden bøjet gennem mixedzone uden at sige et ord til medierne.

Nicolai Jørgensen var ramt, påvirket og nedtrykt over, at det blev ham, der sendte Danmark ud af VM, på trods af at han både for Feyenoord og FC København havde været ganske træfsikker tidligere.

- Jeg havde scoret på 12 ud af 13 spark, som jeg husker det. Bliver jeg spurgt en anden gang, vil jeg være klar til at sparke igen.

- Men jeg lærte utrolig meget af det straffespark, jeg brændte til VM. Jeg skal ikke tænke for meget over tingene. Og når jeg har tænkt en tanke, skal jeg udføre den. Men det er klart, at vi havde brændt to spark. Et af dem havde Christian Eriksen altså brændt.

- Derfor kom jeg til at tænke alt for meget, og man kan godt sige, jeg blev lidt ramt af tunnelsyge. Jeg burde bare have klasket til den og lukket øjnene, siger Nicolai Jørgensen.

Nu har angriberen fået det brændte straffespark på afstand og er efter en skadespause og fem måneder tilbage i landsholdsvarmen.

Ingen kendte ham i USA
Angriberen blev lagt for had efter Danmarks VM-exit, og DBU måtte politianmelde truslerne mod ham, fordi de blev voldsomme og personlige.

- Jeg kom væk med det samme. Min kone og jeg rejste til USA. Når vi fortalte, at vi var danskere, syntes de, at det var flot, så langt Danmark var kommet til VM.

- Ingen vidste, hvem jeg var. Når det er sagt, så brugte vi rigtig lang tid på at tale om det brændte straffespark, forklarer Nicolai Jørgensen.

Mens han nød ferien i USA, blev han lagt for had i Danmark. Men han begyndte først at reagere, da det væltede ind med positive tilkendegivelser på hans Instagram-profil.

- Flere tusinde skrev til mig. Det betød virkelig meget for mig. At folk begyndte at opmuntre og skrive til mig. Jeg blev virkelig rørt over alle dem, der skrev. Det hjalp mig til at komme videre, forklarer han.

Fodskade drillede
Men tiden efter VM og ferien i USA blev på ingen måder en fest for Feyenoord-bomberen.

- Jeg fik ondt i foden under VM. Siden holdt jeg ferie, men det vendte tilbage og ville ikke forsvinde. Så talte vi om en operation og et halvt år på sidelinjen, fordi jeg kun løb rundt på halv kraft.

Heldigvis forsvandt det, og nu er han tilbage i målform med fire scoringer på kontoen den seneste tid.

- Jeg føler, jeg har lært meget af det, der skete henover sommeren. Jeg lader mig i hvert fald ikke påvirke af, hvad andre siger og mener, fastslår Nicolai Jørgensen, der er at betragte som Åge Hareides førstevalg på angriberposten.

Han ventes derfor at ryge direkte ind på toppen mod Wales fredag. Fortsætter stimen i den kommende tid frem mod nytår, kan det åbne døren for et skifte i januarvinduet. Sidste år var han tæt på et skifte til Newcastle, men blev i Feyenoord.

- Tingene udvikler sig hurtigt i fodboldens verden, specielt hvis du scorer mange mål. Men jeg tænker lige nu ikke over fremtiden. Jeg tænker på at spille godt for Feyenoord, hvor jeg trives og har det godt, siger han.

Liverpool-stjerne sigtet: Kæmpe skandale under opsejling

Schmeichel er tømt for ord: - Billederne forsvinder aldrig

Danskere drillede Zlatan med kørestol: Det skulle de komme til at fortryde

Snød for åben skærm - nu får Superliga-træner historisk straf

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind