Annonce:
Annonce:

Dansk magtdemonstration: Forrygende show efter chok-scoring

VM er kommet et par meter tættere på efter dansk magtdemonstration mod Ungarn, der ellers gav danskerne et pænt chok – den spillende forfatter scorede to gange

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

VIBORG (Ekstra Bladet): Det lignede i 43 minutter noget, der kunne ende som en helt igennem forfærdelig aften for Nadia Nadim. Stjernen satte næsten ikke en fod rigtigt med to stor-kiksede afslutninger og en totalt formøblet friløber, hvor den spillende forfatter havde en bilfri midtjysk motorvej at boltre sig på – blot for at drible direkte ind i den ungarske keeper Reka Szocs.

Men i alle fodbold-eventyr er der en pæn chance for, at det pludselig siger Sim-Sa-La-Nadia-Nadim. Og bum! På ingen tid udlignede hun og bragte Danmark på ret køl med scoringen til 2-1 i første halvlegs overtid, og fra da af var der kun ét hold på banen i Viborg.

Danmark vandt VM-kvalkampen 5-1, og da Apanaschenko ovre i Ukraine omtrent samtidig med Nadia Nadim bragte værterne på 1-0 mod Sverige, lignede det lige pludselig en temmelig uventet dobbelttriumf for det danske kvindelandshold.

Annonce:

Lars Søndergaards tropper halser som bekendt 0-3 efter svenskerne oven på den aflyste kval-kamp midt i sidste efterårs tumultariske konflikt, og da det kun er gruppevinderne, der går direkte til VM-slutrunden i Frankrig næste sommer, kan vejen blive trang.

De fire bedste toere i kvalifikationen spiller semi- og finale om én sølle plads, og den hurdle kan blive en voldsom kartoffel at få kvalt. Norge er blandt de mulige toere – for bare at nævne et eksempel.

Der var børneskrig, taktfaste klapsalver, hornorkester og en formidabel duft at ristede pølser på et næsten totalt udsolgt stadion – hvor ungarerne så kvitterede med et halvpænt chok, da de midt i den danske uformåen foran gæsternes mål bragte sig i front 1-0 i det 24. minut. Zsanett Jakabfi udnyttede med et elegant lob over keeper Stina Lykke et dansk opspilskoks som følge af fodfast ungarsk genpres.

Annonce:

Så rullede bølgen underligt nok på stadion i Viborg, men rigtig bølgegang og piskede skumtoppe kom dog først, da Nadia Nadim efter dansk hjørnespark og en fæl gang ungarsk kludder med målmanden liggende som en strandet skildpadde i det 44. minut med venstre kunne hamre bolden fladt i boksen til 1-1.

Foto: Bo Amstrup/Ritzay Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzay Scanpix

Forinden havde hun faktisk været på besøg i med en bold i nettet, men hun blev korrekt piftet offside efter Sanne Troelsgaards træf ved roden af stolpen.

Men i overtiden ramte Nadia Nadim så plet igen til usigelig fryd for det sommerstemte stadion, da indskiftede Frederikke Thøgersen i to forsøg fik serveret bolden for skarpretteren, der resolut hakkede til med højrebenet – og vel nærmest var ved at lette fra grønsværen af begejstring efterfølgende.

Den springkraft kunne hun have udnyttet bedre ved et par hovedstødsforsøg forinden i halvlegen…

Anden halvleg blev tæt på ren spadseretur i parken. Simone Boye bankede i minuttal 47. Danmark på 3-1 efter hjørnespark og gevaldigt klumpspil i det lille felt, og Theresa Nielsen nåede både at lægge op til Nadia Nadim og komme blæsende til en returball, som hun sendte ind til 4-1.

Annonce:

Nadia Nadim var naturligvis ikke færdig endnu, men nåede lige akkurat ikke frem til en flanke fra højre et kvarter før tid og brændte til allersidst en halvstor og en koncerndirektør. Men hvad betyder det, når Pernille Harder dybt i overtiden kan øge til 5-1 på en superaften for de danske fodboldkvinder.

Med sejren ryger Danmark på 15 point i gruppen ligesom svenskerne, der højest overraskende tabte 0-1 i Ukraine samme aften. Det var lidt af en gave til det danske landshold, der nu pludselig kan gafle VM-biletten ved at sejre i den sidste gruppekamp over netop Sverige.


Landsholds-stjerne igen i fokus: DBU kræver penge efter reklame-stunt
Nadim får hug af Danmarks bedste: - Hav respekt for din anfører!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: