Dansk ønskescenarie: Drømmedyst i Parken

Morten Wieghorst håber på drømmekamp i Parken efter lodtrækningen, hvor Danmark møder de franske mestre, Kroatien og Østrig i gruppen. 2022 byder på et tætpakket program for landsholdet

Danmark skal op mod de franske verdesmestre med Kylian Mbappe i front. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix
Danmark skal op mod de franske verdesmestre med Kylian Mbappe i front. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Efter lodtrækningen til sommerens gruppespil i Nations League, reagerede fodboldlandsholdets assisterende landstræner, Morten Wieghorst med et smil og en lille bøn:

- Jeg håber, vi kan få lov at møde Frankrig på hjemmebane i juni med den fantastiske opbakning, vi har oplevet i Parken.

For ja, Danmark trak de regerende verdensmestre og vindere af Nations League, da der torsdag blev trukket lod i det øvre lag, hvor Danmark i kraft af tidligere præstationer befandt sig, da også VM-finalisterne fra Kroatien og Østrig blev trukket som gruppemodstandere.

Modstandere, som fik smilet frem hos både Wieghorst og et par af de landsholdsspillere, TV2 kort efter havde igennem i studiet.

- Der er gode muligheder for en andenplads, vurderede Joakim Mæhle, som selvsagt har stor respekt for det franske hold.

- De har vel den bredeste og stærkeste trup i Europa, mens vi i år har slået Østrig to gange. Kroatien er et hold, vi SKAL slå, hvis vi vil noget stort, lød det fra Bergamo, før Pierre Emile Højbjerg supplerede fra London:

- Vi vil jo gerne måle os med de allerbedste, og vi taler jo på holdet om, at vi gerne vil måle, hvor dygtige vi er. Kvalitetsmæssigt kan vi sagtens spille op mod de tre.

Frankrigs tidligere stjernespiller, Robert Pires, trak Kroatien som modstander til sine landsmænd og Danmark. Foto: UEFA/AFP/Ritzau Scanpix
Frankrigs tidligere stjernespiller, Robert Pires, trak Kroatien som modstander til sine landsmænd og Danmark. Foto: UEFA/AFP/Ritzau Scanpix

Danmark mødte senest Frankrig i gruppespillet ved VM i 2018 og spillede 0-0, og samme slutrunde bød på nederlag til Kroatien efter straffesparkskonkurrence.

De første fire runder af gruppespillet spilles i juni, og de sidste to runder spilles i september. Semifinalerne og finalen er i juni 2023. Indimellem venter VM i Qatar sidst på året.

- Det betyder mange kampe næste år og med Corona som X-faktor. Det bliver vigtigt at få spillerne godt igennem, siger Morten Wieghorst om det komprimerede program i klubber og på landshold.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?