Dansk stjerne sætter ord på tragedien: - En meget elsket person

Robert Rowan var meget elsket og vellidt i klubben, siger Henrik Dalsgaard efter Brentfords tekniske direktør døde tidligere på ugen

Henrik Dalsgaard fortæller om dødsfaldet i klubben. Foto: Lars Poulsen
Henrik Dalsgaard fortæller om dødsfaldet i klubben. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Tidligere på ugen fik Henrik Dalsgaard et af den slags telefonopkald, han helst havde været fri for.

I den anden ende var Thomas Frank, den danske Brentford-træner. Han ringede til sin højre back med det triste budskab om klubbens tekniske direktør, Robert Rowan, var død, mens han lå og sov.

- Han var en jeg hilste på og talte lidt med ude på træningsanlægget, men vi havde ikke den store daglige kontakt, forklarer Henrik Dalsgaard, der har været med landsholdet hele ugen og derfor ikke oplevet reaktionerne hjemme i klubben – Brentford.

- Men Robert Rowan var en meget elsket person i Brentford. Det har der aldrig hersket tvivl om. Han var en god mand for klubben og gjorde sit job ganske godt.

- Når en ung mand på 28 år pludselig dør, sætter det tingene lidt i perspektiv. Det er utrolig tragisk, siger Henrik Dalsgaard.

 

På afstand har han fulgt med i de mange positive historier, der har været om den nu afdøde tekniske direktørs arbejde for Brentford.

- Han havde flere i klubben som var hans bedste venner. Når sådan noget sker kan det ikke undgå at påvirke alle omkring klubben. Brentford er lige nu en klub i sorg, fordi Robert Rowan var en stor personlighed og fyldte meget for trænerstaben og blandt klubbens ledelse, uddyber han.

Henrik Dalsgaard vender ikke hjem til Brentford før på tirsdag. Han er med i den betydningsløse landskamp mandag mod Irland i Aarhus.

- Jeg vil gerne spille så mange landskampe som muligt. Og så skal vi arbejde og udvikle os overfor hold der – som Irland – står langt tilbage og spiller defensivt, forklarer han.

Men kampen mod Irland er en ny lejlighed til Dalsgaard for at vise sig frem. Ambitionerne er nemlig til mere end Championship fodbold.

- Brentford er ikke verdens største klub. Derfor vil det altid være drømmen at komme til en større. Og i fodbold ved man, hvor hurtigt tingene kan gå, siger han.

Delaneys afløser fundet: Hareide udtager mulig debutant

Udskældt angriber scorer igen: - Det vil altid nage

Kæmpe dansk triumf efter gyser-afslutning

Landsholdets bedste scoringer: Her er deres koner og kærester

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind