Dansk U21-målmand øjner EM-plads

Frederik Rønnow har fået kæmpet sig frem til at være en seriøs kandidat til at være førstemålmand ved U21-EM

Han spillede ikke en eneste kamp sidste år på grund af et såkaldt springerknæ.

Dette forår har han tilbragt i den næstbedste danske fodboldrække, men han har alligevel gjort det så godt, at han er kommet med blandt de tre danske målmænd til U21-slutrunden i Tjekkiet.

22-årige Frederik Rønnow har det seneste halvandet års tid været igennem en rutsjebanetur af de større, men han er kommet styrket tilbage.

Yussuf Poulsen gjorde en fremragende figur i direkte duel med Manchester Citys stærke back Aleksandar Kolarov - og fik til sidst den serbiske kærlighed at føle. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Dansk stjerneskud flæsket - skannes søndag

Pione Sisto har fået en fornem omtale af UEFA. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold UEFA kårer Sisto til 'ugens vidunderdreng'

- For et halvt år siden spillede jeg slet ikke fodbold. Så det er kæmpestort for mig bare at være med her, siger Frederik Rønnow.

Men, men, men. Som eliteidrætsudøver med et veludviklet vindergen er Horsens-målmanden ikke tilfreds med at varme bænken ved EM, som Danmark indleder onsdag med en kamp mod de tjekkiske værter i Prag.

- Det bliver hurtigt hverdag, når man kan spille uden smerter. Det gør, at ambitionerne vender tilbage.

- Jeg har det ikke sådan, at arbejdet er gjort, fordi jeg er med i EM-truppen. Jeg går benhårdt efter at spille, siger Frederik Rønnow.

De seneste år har været omskiftelige for målmanden.

I sommeren 2013 blev han udlejet fra AC Horsens til Esbjerg, efter at østjyderne var rykket ud af Superligaen.

Han nåede en halvsæson i Esbjerg, hvor han blandt andet var med til at spille vestjyderne videre fra Europa League-gruppespillet.

Frygt for lynnedslag betød, at U21-landsholdet måtte afbryde første træning i Prag. (Arkivfoto: Lars Poulsen) U21EM U21-talenterne fik tordnende velkomst

Samtidig var han førstemålmand i U21-landsholdets fire første kampe i EM-kvalifikationen.

Derefter satte knæproblemerne så voldsomt ind, at Frederik Rønnow ikke kom til at spille mere i 2013/14-sæsonen.

Sidste efterår blev tilbragt skadet på tribunen hos AC Horsens, mens hans afløser på U21-landsholdet, den FCK-ejede Jakob Busk, vogtede målet som lejesvend.

Han røg i foråret videre til norske Sandefjord, mens en skadesfri Frederik Rønnow igen kunne indtage målet.

Nu kæmper han med Jakob Busk om pladsen som U21-landsholdets førstemålmand ved EM.

Frederik Rønnow afløste Busk fra begyndelsen af anden halvleg, da Danmark torsdag aften spillede 2-2 mod Sverige i Lyngby i den sidste testkamp. FC Nordsjællands David Jensen kom ikke i kamp og ser dermed ud til at være tredjevalg.

- Det er fedt, at jeg fik en halvleg, det viser, at jeg er inde i billedet, siger Frederik Rønnow.

- Det var et skridt på vejen, og jeg er glad for det, jeg fik vist. Og så må vi se, hvem der bliver valgt til at spille.

- Spilletiden giver noget selvtillid og tro på det. Havde Jakob Busk stået hele kampen, havde der nok været længere vej. Nu handler det om at klø på til træning og vise, at det er mig, der er den bedste, siger Horsens-målmanden.

Fremtiden skal helst ikke tilbringes i 1. division, for Frederik Rønnows ambitioner rækker længere end til at spille i den næstbedste række i Danmark.

- Jeg har kontrakt med Horsens, og jeg vil gerne udskyde den snak så lang tid som muligt. Nu er fokus på at gøre det så godt, som jeg kan her.

- Men jeg har ikke lagt skjul på, at jeg gerne vil stå på et højere niveau, end jeg gør i Horsens. Det er klubben også indforstået med, siger Frederik Rønnow.

Se alle Danmarks U21-kasser her:

0 kommentarer
Vis kommentarer