Dansk VM-modstander vinder på billig baggrund

Peru slår Skotland i den første af tre opvarmningskampe, inden det går løs ved VM i Rusland

Foto: AP
Foto: AP

Der er lagt op til en gyser allerede i Danmarks åbningskamp ved VM 16. juni.

Peru vender tilbage til VM efter et fravær på 36 år, og det er en for mange danskere ukendt størrelse, der kommer bragende fra Sydamerika.

Et godt hint om deres styrke kunne ses i nat dansk tid, hvor Peru tog imod Skotland i den første af tre træningskampe.

Peruvianerne vandt 2-0 på en scoring i hver halvleg.

Først efter en brøler af målmand Jordan Archer, der som en hovedløs høne stavrede rundt i sit straffesparksfelt, så Scott McKenna inde på målstregen måtte tage hånden til hjælp, da Jefferson Farfán afsluttede mod det ellers tomme mål.

Straffespark til gæsterne, som Christian Cueva scorede sikkert, mens Farfán var på pletten kort efter pausen og øgede til 2-0 - igen efter svagt spil af Archer i det skotske mål.

Sejren, der aldrig var i fare, skal dog tages med et gran salt.

Syv debutanter
Peru spillede i perioder fin kombinationsfodbold med gode pasninger og kvikt tempo, men modstanden var langt fra, hvad Peru render ind i 16. juni i Saransk.

Skotterne, der ikke havde spillet en landskamp på sydamerikansk grund siden VM-slutrunden i Argentina i 1978 (hvor de i øvrigt også fik prygl af Peru), stillede med fire debutanter - alle i de defensive rækker.

Yderligere tre kom på banen i løbet af kampen, og Skotland formåede ikke at producere en eneste afslutning i kampen.

De kom fint igen blandt andet via fysisk solidt spil, men mest af alt må Perus landstræner, Ricardo Gareca, glæde sig over, at han ikke fik skader i truppen - og at spillerne blev spillet sammen og fik en sejr ud af anstrengelserne.

Peru har yderligere to muligheder for at finpudse formen. 3. juni er Saudi-Arabien modstanderen, mens Sverige venter 9. juni.

I en anden af nattens venskabskampe endte opgøret mellem Panama og Nordirland uden mål. Panama er i gruppe med England, Belgien og Tunesien ved VM.

FC Midtjylland Fortsætter karrieren: Van der Vaart i kontakt med ny dansk klub

Åge Hareide på træningsbaneni Helsingør. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Landstræner i modvind: Kollegaer tager afstand fra Hareide

1 kommentar
Vis kommentarer