DBU afviser fodboldkvinder: Ikke flere forhandlinger nu!

DBU mener ikke, at man kan nå at forhandle ny aftale på plads med Spillerforeningen inden kvalifikationskamp

EM-heltene kommer ikke i aktion på tirsdag med mindre, de opgiver deres krav til DBU. Foto: Tariq Mikkel Khan
EM-heltene kommer ikke i aktion på tirsdag med mindre, de opgiver deres krav til DBU. Foto: Tariq Mikkel Khan

Dansk Boldspil-Union (DBU) kommer ikke til at forhandle med Spillerforeningen på baggrund af det udspil, Spillerforeningen har sendt søndag morgen.

Det siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.

Nyt håb i konflikten - Fodboldkvinder rækker ud efter DBU

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en henvendelse fra Spillerforeningen med et nyt udspil, men det forholder sig til meget få punkter og ikke hovedpunktet omkring arbejdsgiverdiskussionen.

- Vi kommer ikke til at forhandle igen på denne side af kampen på tirsdag, siger Jakob Høyer.

Han hentyder til kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. For at kunne sende landsholdet af sted til denne har DBU tilbudt en midlertidig aftale, der gælder for resten af måneden.

DBU havde sat lørdag klokken 13 som deadline for, at den nye aftale kunne forhandles på plads.

- En deadline er en deadline, og det er mærkeligt, at dette udspil kommer efter deadline, når det kunne være kommet fredag eller under forhandlingerne lørdag.

- Vi kan ikke begynde at forhandle igen, men spillerne må meget gerne skrive under på den midlertidige aftale, som vi har tilbudt, så vi kan spille den vigtige kamp på tirsdag, siger Høyer.

Underskriver landsholdsspillerne ikke DBU's forslag til en midlertidig aftale, som blandt andet omfatter en stigning på 60 procent i kamphonoraret fra 2500 kroner til 4000 kroner, kommer de ikke til at spille tirsdagens kamp.

Det giver en ny situation, hvor DBU skal tage stilling til, om man vil sende andre spillere til Ungarn eller måske melde afbud til kampen.

- Vi er i fuld gang med at arbejde på både plan B og C. Vi arbejder med flere scenarier, men jeg kan ikke sige i hvilken retning, siger Høyer.

- Men spillerne til kampen skal skrives ind senest mandag?

- Det er sådan, jeg har forstået det på UEFA (Det Internationale Fodboldforbund, red.). Men der er også andre praktiske ting - fly blandt andet - der skal forberedes. Det er vi i fuld gang med, siger Høyer.

47-årig landsholds-veteran: Jeg er klar til comeback!

Konflikten spidser til: Chokeret over DBUs arbejdsmetode

Pinligt sammenbrud: Hallo! Er der en voksen til stede?