DBU arbejder for fodbold-EM i Danmark

DBU's bestyrelse har fredag give formand Jesper Møller opbakning til arbejde på at få EM til Danmark - og Sverige, Norge og Finland

Christian Eriksen i aktion for det danske landshold mod USA sidste år. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen i aktion for det danske landshold mod USA sidste år. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil sammen med fodboldforbundene i Sverige, Norge og Finland forsøge at få EM til Norden i 2024 eller 2028.

Det skriver DBU på unionens hjemmeside.

DBU-formand Jesper Møller vendte idéen med sine nordiske kolleger i sidste uge på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) kongres i Zürich.

Fredag har Jesper Møller fået DBU-bestyrelsens opbakning til at arbejde videre med idéen.

- EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold, siger formanden til DBU's hjemmeside.

- At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark.

Beslutning i foråret 2017
- Både for fans og tilhængere men også for klubber, frivillige og andre, der skal være med til at arrangere og muliggøre et så stort et arrangement. Det vil give et kæmpe løft for dansk fodbold i mange år før og efter selve EM-slutrunden, siger han.

DBU vil sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund forberede et egentligt bud til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der ventes at træffe en beslutning i foråret 2017.

- De nordiske fodboldforbund har fælles værdier på mange områder - også til, hvordan vi kan afholde en EM-slutrunde med fokus på frivillighed, bæredygtighed og trivsel inden for fodbold, siger Jesper Møller.

- Og så har vi en fælles kærlighed til fodbold og et ønske om at være værter for EM, så derfor vil vi undersøge muligheden for at byde på værtskabet i 2024 eller 2028, fortsætter han.

Allerede i 2020, hvor EM afholdes af 13 værtsnationer, kommer slutrunden til Danmark, hvor Parken i København lægger græs til fire gruppekampe.

30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere