DBU-balladen: Formanden stikker halen mellem benene

- Men jeg skal nok tage et møde med Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, lover DBU-formand Jesper Møller, der ikke vil i dialog med landsholdsspillerne

Jesper Møller, DBUs formand, er ked af og ikke særlig stolt over det stormvejr, DBU er havnet i efter den massive kritik de seneste dage i Jyllands-Posten og Ekstra Bladet fra tre af landsholdets største profiler – Simon Kjær, William Kvist og Christian Eriksen.

Christian Eriksen savner mere professionalisme hos DBU, mens Simon Kjær og William Kvist er utilfreds med, at spillerne holder møder uden indhold med folk fra DBU, der ikke kan træffe beslutninger.

Claus Bretton-Meyer giver Christian Eriksen ret i kritikken af maden i Polen. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 17:28 DBU-boss giver Eriksen ret: Maden var elendig i Polen

På trods af det anspændte forhold mellem parterne har Jesper Møller, ikke tænkt sig at blande sig direkte i konflikten, selv om han har en position som formand for DBU.

Han gik ellers ind i sagen om DBUs elendige behandling af Morten Olsen ved at være direkte i dialog med daværende anfører Daniel Agger. Samtidig fløj han også til Bruxelles og udredede trådende med Morten Olsen.

- Jeg har talt med Claus Bretton-Meyer (DBUs direktør). Han indkalder snarest til møder med spillerne. Der vil også blive et møde i landsholdets spillerråd.

- Vi skal snakke sammen og har naturligvis behov for en god dialog med spillerne. Håbet er, at vi kan skabe ro og fred, selv om vi ikke altid er enige, siger Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Simon Kjær og William Kvist kritiserede forleden i Jyllands-Posten, at hverken direktør Claus Bretton-Meyer eller formand Jesper Møller deltog på møderne i landsholdslejren.

Det kommer ikke til at ændre sig for Jesper Møllers vedkommende i fremtiden, selv om uoverensstemmelserne med landsholdsspillerne har så stor fokus.

Hvorfor vil du ikke blande dig mere i så vigtig en sag?

- Jeg er ikke en del af den daglige hverdag i DBU. Det er vores administration med Claus Bretton-Meyer som direktør, Katja Moesgaard (direktør for DBU a/s) og Kim Hallberg (elitechef), der står for kontakten til spillertruppen, påpeger Jesper Møller.

Hvad kommer du til at foretage dig i den her sag?

- På politisk plan tager jeg et møde med Spillerforeningens formand, Jeppe Curth. Ham vil jeg gerne mødes med, siger Jesper Møller.

Hvorfor er denne sag kommet så vidt?

- Jeg går ud fra, at der har været misforståelser undervejs, når spillerne udtrykker deres frustrationer på sådan en måde. Men jeg vil naturligvis følge med i, hvad der videre kommer til at ske, siger Jesper Møller.

Hvad tænker du, når fremtrædende landsholdsprofiler som Simon Kjær og William Kvist siger, at det er deres indtryk, at visse kræfter i DBU ikke ønsker landsholdet til VM i Rusland?

- Så vil jeg sige, at jeg simpelthen ikke kan genkende det. Alle i DBU arbejder for vi skal til VM. U21 holdet skal spille EM til sommer, ligesom damerne skal til EM. Det er noget vi alle er glade og stolte over. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Jesper Møller.

Den formulering du kom med, da DBU havde tabt voldgiftssagen til Spillerforeningen faldt spillerne for brystet. De læste det som om, I vidste I ville tabe sagen. Formulerede du dig klodset?

- Nej, slet ikke. Min formulering var bare juridisk og faktuel, siger Jesper Møller, der sagde, at afgørelsen i voldgiftsretten blot bekræftede, hvad DBU vidste året før.

Det virker som om tilliden mellem spillerne og DBU fuldstændig er væk. Hvordan genopretter I den?

- Det gør vi ved at tale sammen. Ved at være i dialog med hinanden. Men jeg oplever faktisk spillerne som meget professionelle. De kan godt skille tingene ad, når det handler om det sportslige og det aftalemæssige, hvor vi har været uenige om nogle ting. Jeg føler, vi respekterer hinanden.

Føler du denne sag har skadet DBUs image?

- Det er svært at sige. Det ved jeg ikke noget om. For mig er det vigtigste, at vi har et godt forhold til spillerne.

Spillerne taler om en Vi og De mentalitet. Hvordan oplever du det?

- Det billede kan jeg slet, slet ikke genkende. Jeg ser det hele som et stort fællesskab.

Tror du spillerne har en speciel dagorden med den utilfredshed vi har set i medierne?

- Det vil jeg ikke gætte på. Det er ren spekulation. Jeg har tillid til vi får en god dialog med hinanden. Der skal nok falde ro på tingene igen.

Hvornår bliver DBUs forretningsudvalg og bestyrelse orienteret om den her sag?

- De er informeret. Vi var samlet i mandags, hvor vi talte om tingene. Så de er opdateret på, hvad der kommer til at ske, siger DBUs formand, Jesper Møller.

Christian Eriksen retter et skarpt angreb mod DBU for manglende professionalisme, når det gælder landsholdets sundhedssektor og kosten for landsholdsspillerne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 07:09 Eriksen i opsigtsvækkende interview: Bliv nu professionelle, DBU!

Billedet her er fra landskampen i Warszawa, hvor spillerne ifølge Christian Eriksen fik elendig kost forud for kvalifikationskampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 08:56 Eriksen undrer sig: Vi fik elendig mad i Polen

Kjær, Kvist og Eriksen har været særdeles kritiske over for DBU's setup omkring landsholdet. Foto: Polfoto. Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 15:57 DBU om 'spilleroprør': Lad os tale sammen

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere