DBU bekræfter: Han er ny U21-landstræner

Den fyrede Esbjerg-træner Niels Frederiksen skal de kommende to år stå i spidsen for de danske talenter

Her kan du se interview med den nye træner (Video: DBU)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Niels Frederiksen kom ikke til at gå arbejdsløs særlig længe.

17 dage efter fyringen i Esbjerg har han fået nyt job.

10. august blev han fyret efter den katastrofale start på sæsonen i Esbjerg, men nu er han sikret et ny udfordring for de næste par år.

Niels Frederiksen skal stå i spidsen for U21-landsholdet de kommende to år, hvor han skal forsøge at gå i fodsporet på forgængeren Jess Thorup og kvalificere holdet til den næste slutrunde i 2017 i Polen.

Niels Frederiksen blev præsenteret på et pressemøde hos DBU torsdag eftermiddag.

- Vi startede processen med det samme, da Jess Thorup skiftede til FC Midtjylland. Vi tog en dialog med fem personer uden, at vi dog tilbød dem jobbet. Vi har kun tilbudt Niels Frederiksen jobbet som U21-landstræner, siger DBU's talentudviklingschef Flemming Berg.

Han uddyber:

- Vi har ledt efter en træner med erfaring fra talentudvikling, seniorerfaring og stærke lederegenskaber samtidig har vi søgt efter en træner, der kan stå inde for Den røde Tråd. Det føler vi at have fundet med ansættelsen af Niels Frederiksen, fastslår han.

Se også: Han er Jess Thorups afløser som landstræner

Den tidligere Esbjerg-træner er stolt over den mulighed, der nu er opstået efter syv år som klubtræner på højeste plan i Lyngby og Esbjerg.

- Holdet står overfor spændende udfordringer på den internationale scene. Det er et nyt hold og en ny årgang, der skal i gang med kvalifikationen til EM i oktober, siger Niels Frederiksen og uddyber:

- Det er super spændende at arbejde med de unge spillere. Jeg glæder mig til at arbejde med de bedste spillere. Vi har en talentfuld trup. Når man bliver ansat i DBU er man tæt udviklingen og her glæder jeg mig til at bidrage.

- Jeg føler, vi har nogle store sko vi skal udfylde. Det er et talentfuldt hold, men der mangler måske lidt profiler. I min optik er U21-landsholdet er hold, der skal vinde fodboldkampe. Ambitionen er, at vi skal kvalificere os til den næste slutrunde, fastslår Niels Frederiksen, der også skal stå i spidsen for holdet til OL næste sommer.

(Foto: AP) Tysk fodbold - 31. maj. 2015 - kl. 23:12 Nu starter pokerspillet om Bendtners fremtid

Niels Frederiksen står for første gang i spidsen for sit nye hold 3. og 8. september, når U21-talenterne spiller testkampe mod Tyskland og Ukraine på udebane.

Kvalifikationen til den nye EM-kvalifikation begynder 9. oktober, når Danmark på hjemmebane møder Wales.

De øvrige modstandere i kvalifikationsturneringen er Bulgarien, Rumænien, Armenien og Luxenbourg.

DBU har været uden U21-landstræner siden 12. juli, da Jess Thorup stoppede for at blive præsenteret som ny cheftræner i FC Midtjylland på en treårig aftale.

I perioden har U18-landstræner Henrik Clausen vikarieret i jobbet som U21-landstræner – dog uden holdet har spillet kampe.

24 kommentarer
Vis kommentarer