DBU bøjer sig: Spillerne får kok og nye behandlere

- Vi er tilfredse med, at DBU har lyttet til os og taget vores bekymringer og behov alvorligt. Det er vigtigt for os, at vi har optimale rammer for at præstere, siger William Kvist

Christian Eriksen og kammeraterne på landsholdet kan nu glæde sig over, at der bliver styr på kosten, fordi en kok er med på turen til Rumænien. Samtidig får spillerne de behandlere, som de ønsker sig. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen og kammeraterne på landsholdet kan nu glæde sig over, at der bliver styr på kosten, fordi en kok er med på turen til Rumænien. Samtidig får spillerne de behandlere, som de ønsker sig. Foto: Lars Poulsen.

I slutningen af januar stod Christian Eriksen frem i Ekstra Bladets spalter på landsholdsspillernes vegne og udtrykte stærk utilfredshed med manglende professionalisme hos DBU.

Landsholdsprofilen var utilfreds med elendig kost til spillerne blandt andet under opholdet i Polen i oktober og udtrykte utilfredshed med det behandler-team, som DBU stiller til rådighed, når spillerne er samlet på landsholdet.

Nu har DBU lyttet til kritikken og er parat til at efterleve en række krav, for at optimere betingelserne for landsholdet, som også skal sikres på den lange bane efter kampen i Rumænien.

DBU har således accepteret at have en kok med til den kommende kamp mod Rumænien, så spillerne er sikre på at få den rigtige kost. Det bliver Per Thøstesen, der tidligere har deltaget i flere slutrunder med landsholdet.

- Vi står foran en meget vigtig kamp mod Rumænien, hvor vi skal have et 100 % fokus på at sikre tre point til Danmark. Vi har derfor efter dialog med spillerne valgt en løsning til kampen mod Rumænien, hvor vi forsøger at udvide staben omkring holdet, og erfaringerne herfra vil indgå i det langsigtede arbejde på at sikre optimale betingelser i landsholdslejren baseret på nationale og internationale standarder,” udtaler Kim Hallberg, elitechef i DBU til unionens hjemmeside.

DBU betaler for to – spillerne for én behandler
Derudover kommer der behandlere fra Protreatment i landsholdslejren, fordi hovedparten af spillerne i forvejen benytter sig af behandlerne fra Thomas Jørgensens firma.

Forskellen fra dengang og nu er, at spillerne selv betalte for at få Thomas Jørgensens behandler-team i landsholdslejren. Tidligere har de befundet sig på et værelse, som spillerne lejede. Nu kommer Protreatments folk til at væren en del af DBUs samlede tilbud til spillerne og DBU står for finansieringen af to behandlere, mens Spillerforeningen betaler for den ene.

Og det glæder landsholdsspiller William Kvist, at DBU har lyttet til Spillerforeningen i forhold til spillernes behov:

- Vi er tilfredse med, at DBU har lyttet til os og taget vores bekymringer og behov alvorligt. Det er vigtigt for os, at vi har optimale rammer for at præstere, siger William Kvist til Spillerforeningens hjemmeside.

- Vi er glade for, at Protreatments behandlere kommer ind over teamet, fordi de har en lang historik med os spillere og er dem mange tager til, når de har behov for behandling.

Thomas Jørgensen skal til Australien med Kevin Magnussen mandag eftermiddag, hvorfor han ikke kan deltage i optakten til kampen mod Rumænien, men tre andre behandlere fra Protreatment vil altså støde til DBUs sædvanlige behandlerteam.

Handler om optimale forhold
Behovet for en mere professionel tilgang på behandlingsområdet var netop også det, som Christian Eriksen efterspurgte, da han i januar i år kommenterede på landsholdets sundhedssektor:

- Generelt savner jeg en mere professionel tilgang til tingene, når vi er samlet i landsholdslejren, sagde Christian Eriksen og tilføjede:

- For os handler det om optimale forhold, så vi kan præstere på banen. Det er ofte de små detaljer, der kan have stor betydning for resultaterne på banen, fastslog han.

Efter DBU har efterlevet kravene fra spillerne, lægger det nu ekstra pres på Christian Eriksen, William Kvist & Co. for at levere varen i den kommende kamp mod Rumænien, og blandt spillerne er der tilfredshed med nu at kunne fokusere på opgaven.

- Nu kan vi se frem til at møde ind i landsholdslejren 20. marts uden at skulle tænke på andet, end at vi sammen skal forberede os og gøre vores bedste for at vinde over Rumænien, siger William Kvist.

Landstræner Åge Hareide er tilfreds med, at parterne har fundet en fælles løsning.

- Der er nu blevet lyttet til spillernes ønske om at udnytte de kompetencer, der allerede er i staben omkring holdet, til kampen mod Rumænien. Her har det for mig været vigtigt, at der skulle være tale om nogen, som kender DBU og arbejdet omkring landsholdene, udtaler Åge Hareide til DBU.dk

DBU har lavet aftaler med Mikkel Ottesen, Benno Gøttsche og Nicklas Falkesgaard Pedersen, der er sammen med truppen den kommende uge i Horsens og Tyskland forud for landskampen.

Efter landskampen mod Rumænien vil DBU i fællesskab med landsholdsspillerne nedsætte en ekspertgruppe, der skal komme med fremtidigt set-up på kost og sundhedsområdet. To spillere vil være med i den arbejdsgruppe, ligesom DBU’s medicinske gruppe vil være repræsenteret.

Se også: Forstå balladen: Derfor er Kjær, Kvist og Eriksen i krig med DBU

Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 07:09 Eriksen i opsigtsvækkende interview: Bliv nu professionelle, DBU!

Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 15:57 DBU om 'spilleroprør': Lad os tale sammen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen