DBU-chef om VM-gruppe: Økonomisk er det ikke optimalt

Danmarks VM-kvalifikationsgruppe giver ikke meget glæde i DBU - store rejseomkostninger og få billetindtægter

I DBU er man alt andet end lykkelig for den pulje Danmark har fået ved VM. Men mest på grund af, at den ikke er attraktiv nok økonomisk. Foto: Lars Poulsen
I DBU er man alt andet end lykkelig for den pulje Danmark har fået ved VM. Men mest på grund af, at den ikke er attraktiv nok økonomisk. Foto: Lars Poulsen

Fem østeuropæiske modstandere i VM-kvalifikationsgruppen mod VM i fodbold i Rusland i 2018 giver ikke meget begejstring i Dansk Boldspil-Union (DBU).

DBU's direktør, Claus Bretton-Meyer, havde gerne set en langt mere interessant lodtrækning for Danmark. Han mener nærmest ikke, at det kunne have været meget værre.

- Jeg vil ikke forholde mig til det sportslige, men rent økonomisk er det bestemt ikke optimalt for os. Vi får store rejseomkostninger til blandt andet Kasakhstan, og på billetsiden er det absolut heller ikke et ønskescenario, siger han.

. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Pyha! Danmark undgår skrækmodstandere i VM-kvalifikationen

DR Sportens ekspertkommentator Jan Kalborg siger til Ritzau, at han har svært ved at se, at landsholdet kan trække fulde huse mod en nation som Kasakhstan. Nogenlunde samme tanker gør DBU-direktøren sig.

- Vi havde håbet på Sverige og Norge, men vi må håbe på det bedste trods omstændighederne, og selvfølgelig håbe, at vi kvalificerer os til VM i 2018, siger Claus Bretton-Meyer, som selv var til stede ved lodtrækningen i Rusland.

Danmarks assisterende landstræner Peter Bonde kalder gruppen med Rumænien, Danmark, Polen, Montenegro, Armenien og Kasakhstan for en jævnbyrdig gruppe, hvor alle kan tage point fra hinanden.

Simon Kjær er godt tilfreds med de modstandere Danmark har i sigte i kval-kampene mod VM i 2018 (Foto: Polfoto) Landsholdsfodbold Simon Kjær: Vi kan vinde puljen

- Der er tre favoritter; Rumænien, Danmark og Polen, som jeg forventer er meget jævnbyrdige - alt efter hvordan niveauet ser ud om et år, siger Peter Bonde og fortsætter:

- Det er en gruppe uden prügelknaber, men også en gruppe uden en klar favorit. Vi har en fin mulighed for at blive nummer et, men omvendt kan man som to'er også risikere ikke at få så mange point til regnskabet, fordi alle kommer til at tage point fra hinanden, siger Bonde.

Hvem, der skal være dansk landstræner i VM-kvalifikationen er endnu ikke afgjort. Morten Olsen stopper efter næste sommers EM-slutrunde.

17 kommentarer
Vis kommentarer