DBU-direktør beklager lønkrise

DBU har ikke mange kommentarer til situationen med landsholdsspillerne, men administrerende direktør Claus Bretton-Meyer ser frem til at mødes med spillerne torsdag

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer håber unionen og spillerne kan finde en løsning på lønkrisen snarest muligt. (Foto: Ole Frederiksen)
DBU-direktør Claus Bretton-Meyer håber unionen og spillerne kan finde en løsning på lønkrisen snarest muligt. (Foto: Ole Frederiksen)

Der er fortsat ikke en aftale på plads omkring Dansk Boldspil-Union og landsholdsspillerne på kvinde-, herre- og U/21-siden. DBU har i sit forslag til Spillerforeningen og spillerne krævet, at spillerne går 17 procent ned i løn, mens DBU vil forhandle med spillerne individuelt, så det bliver nemmere at bruge spillerne i kommercielle hensyn.

Sammenbrud mellem DBU og spillerne: Danmark kan stå uden landshold

Hidtil har Spillerforeningen afvist, og i en pressemeddelelse fredag slog man fast, at der forhandles på vegne af alle, og altså ikke individuelt, som DBU ønsker det. Nu mødes de to parter igen torsdag, og begge parter ønsker en løsning - men det ser svært ud, hvis DBU holder fast i kravet om at forhandle individuelt med spillerne.

- Det er en beklagelig situation, vi står i. DBU ønsker en fair og god aftale for alle parter, så vi sammen kan skabe store resultater for dansk fodbold. Nu ser vi frem til ny dialog med spillerne og Spillerforeningen. Indtil da har vi ikke yderligere kommentarer, siger Claus Bretton-Meyer til dbu.dk.

Daniel Agger står fast: Det skal være rimeligt

Forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen har stået på siden i sommer, men endnu har de ikke fundet en løsning. Hvis det ikke snart lykkes at blive enige om en aftale, kan det meget vel blive afgørende for det landshold, Danmark må stille med mod henholdsvis USA og Frankrig sidst i marts. Heldigvis for Danmarks muligheder for at komme med til EM i 2016, er der tale om testkampe.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri