DBU dropper Parken til vigtige kampe: - Det er ikke landsholdet værdigt

Et fravalg af Parken som landsholdets hjemmebane i Nations League vækker opsigt

I 2018 kommer det danske fodboldlandshold ikke til at sætte én eneste fod i Parken.

Det står klart, efter landsholdets kampprogram for efteråret blev officielt i sidste uge. Og det er ikke just noget, der falder i god jord hos alle parter.

Det er især beslutningen om at placere kampene i den nye turnering Nations League i Aarhus, der har vakt undren.

Turneringen er UEFAs forsøg på at skabe lidt mere spænding i landsholdskalenderen, hvor der ved siden af den almindelige EM-kvalifikation er fire EM-billetter på spil i Nations League.

Danmark er i første omgang i pulje med Wales og Irland og har dermed gode forudsætninger for at komme videre i kampen om en EM-billet.

 

Landsholdet dropper Parken til efteråret

Landskampe på dansk jord i 2018

9. juni Danmark – Mexico på Brøndby Stadion (Venskabskamp)
9. september Danmark – Wales på Ceres Park i Aarhus (Nations League)
16. oktober Danmark – Østrig på MCH Arena i Herning (Venskabskamp)
19. november Danmark – Irland på Ceres Park i Aarhus (Nations League)

Netop derfor forstår man hos Discovery Networks, der har rettighederne til landsholdets kampe, intet af, at DBU har valgt at droppe Parken som ramme for de to hjemmekampe i turneringen mod Irland og Wales.

Landsholdet dropper Parken til efteråret  - På papiret er Parken Danmarks nationalstadion, og derfor undrer vi os over, at man ikke bruger det sådan. Det er ingen hemmelighed, at vi helst så kampen blive spillet her, siger nordisk sportschef hos Discovery Networks, Anders Antonsen til Ekstra Bladet.

- Den forklaring, vi har fået af DBU, er, at man i forhold til venskabskampene ønsker, at landsholdet er synlig i hele landet, og så vil man hellere have et lidt mindre stadion, der er fyldt, end et stort stadion der er halvtomt.

- Og det er netop derfor, vi undrer os omkring Nations League, da det er en turnering, der om end indirekte kan kvalificere os til EM i 2020. Derfor forstår vi ikke, at man vælger at spille den i Aarhus.

Hos Discovery føler man, at valget er med til at devaluere produktet Nations League.

- Det er modstridende, at man gerne vil bygge Nations League op som turnering, og så vælger man at placere kampene på et stadion, der ikke helt er tidssvarende.

- Det er fint, at der er et alternativ til Parken og Brøndby Stadion udenfor hovedstadsområdet. Men man kunne så ønske, at Aarhus havde de passende faciliteter. Det er ikke særlig tv-venligt med løbebanen. Lige nu virker det bare som om, at man placerer det i provinsen af ren princip – og ikke fordi det gør noget godt for produktet.

- Det her handler ikke om, at det SKAL være i København. Men det skal være på et stadion, der er landsholdet værdigt.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Hos DBU forklarer kommerciel direktør, Jesper Andersson, beslutningen med, at Nations League ikke direkte er en EM-kvalifikation.

 - DBUs bestyrelse har taget en beslutning om, at alle kampe, der ikke er VM – eller EM-kvalifikation, skal spilles i provinsen.

- Men der er EM-billetter på spil i Nations League?

- Ja, men det er ikke en VM – eller EM-kvalifikation, og når det ikke er det, har DBU taget en beslutning om, at herrelandsholdet spiller ude i landet. Vi ønsker, at det er hele Danmarks landshold, og at vi kommer mest muligt ud i landet.

- Vi ved endnu ikke, hvordan Nations League kommer til at gå rent tilskuermæssigt, men vi har ikke en forventning om, at det trækker fuldt hus i Parken. Derfor harmonerer det egentlig meget godt med, at vi vælger at spille rundt omkring i landet.

- Selv hvis jeg havde frie hænder, kan jeg ikke fra et tv-synspunkt se en begrundelse for at spille i Parken. Derfor harmonerer det egentlig meget godt med, at vi vælger at spille rundt omkring i landet.

- Vores erfaring viser, at der er stor opbakning rundt omkring, og efter vores opfattelse kan man få nogle bedre tv-kampe på de mindre stadioner, fordi de vil procentuelt være bedre fyldt op. Det giver en bedre spillemæssig kulisse og en bedre kulisse for tv, at der er udsolgt på et mindre stadion.

Superliga-klubben AGF, der forpagter Ceres Park, noterer sig kritikken om stadionets faciliteter.

- Vi er glade for, at DBU har valgt os til spillested i Nations League. Hvad angår kritikken fra Discovery, så konstaterer vi med tilfredshed, at der allerede arbejdes på et nyt stadion i Aarhus, skriver AGF-direktør, Jacob Nielsen, i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Dramatiske billeder ved Brøndby-march: Kvinde anholdt

Prøvede at stoppe derby: Dommeren sagde nej

Han banker på til VM: To helt i top – én floppede

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag