DBU forhørte sig hos Hjulmand om U21-job

- Vi har været i dialog med fem emner, som vi så som potentielle U21-landstrænere, men vi har kun tilbudt jobbet til Niels Frederiksen, siger DBU's talentudviklingschef Flemming Berg

Kasper Hjulmand er - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - en af de fem personer, som DBU har talt med i forbindelse med U21-jobbet. (Foto: Glady von der Laage)
Kasper Hjulmand er - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - en af de fem personer, som DBU har talt med i forbindelse med U21-jobbet. (Foto: Glady von der Laage)

Kasper Hjulmand, den tidligere mestertræner i FC Nordsjælland og tidligere Bundesliga-træner i Mainz, var en af de fem kandidater, som DBU kontaktede i forbindelse med ansættelsen af den nye U21-landstræner, erfarer Ekstra Bladet.

Det er en stor overraskelse, at Kasper Hjulmand har været én af de kandidater, som DBU har udpeget som mulig U21-landstræner, fordi han er blevet nævnt som topkandidat til landstrænerjobbet, når Morten Olsen stopper næste sommer.

Hjulmand er netop garanten for at videreføre den linje, som Morten Olsen har lagt de seneste 16 år.

Forhørt sig hos fem
Med DBU's henvendelse til Kasper Hjulmand vedrørende U21-jobbet virker det ikke sandsynligt, at unionen ser hans vej, når ansættelseskomiteen skal udvælge topkandidaterne til landstrænerjobbet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kasper Hjulmand, men den tidligere Mainz-træner slår fast, at han ikke udtaler sig om, hvem han er i dialog med om et muligt job i fremtiden.

- Vi har forhørt os hos fem emner. Vi har hørt dem om deres planer og om de kunne have interesse i jobbet. Vi havde naturligvis valgt dem ud, fordi vi på forhånd har vurderet, at de passede til den profil, vi har været på jagt efter. Men jeg vil gerne understrege, at vi kun har tilbudt jobbet til én mand - Niels Frederiksen, siger DBU's talentudviklingschef Flemming Berg.

BT har tidligere skrevet, at Glen Riddersholm var en anden af de emner, som DBU har været i kontakt med i jagten på at finde den rigtige U21-landstræner.

- Da Jess Thorup stoppede gik vi straks i gang med at finde en mulig kandidat. Vi har som sagt talt med fem og endte med at tilbyde Niels Frederiksen jobbet, fordi han passer godt til den profil, vi har sat op, påpeger Flemming Berg.

EM er vigtigere end OL

For den nytiltrådte U21-landstræner er hovedformålet at kvalificere holdet til U21-EM om to år i Polen.

- EM er klart vores topprioritet, mens OL er en bonus for os, siger Flemming Berg, der dermed sender et signal om, at OL for fodboldholdet slet ikke prioriteres lige så højt som alle øvrige udøvere ved et OL.

- Det er lidt anderledes med fodbold. Selvfølgelig er det spændende vi er med. Men vi har størst fokus på den lange bane, hvor EM i 2017 er vores ambition, fastslår Flemming Berg.

4 kommentarer
Vis kommentarer