DBU-formand: UEFA har manglet ledelse alt for længe

DBU ser frem til valget af en ny UEFA-præsident, så fodboldforbundet kan komme tilbage til reformarbejdet

Michael Platinis afløser i UEFA findes i september. Her er franskmanden i selskab med sin tidligere holdkammerat fra Juventus Zbigniew Boniek. (Foto: AP)
Michael Platinis afløser i UEFA findes i september. Her er franskmanden i selskab med sin tidligere holdkammerat fra Juventus Zbigniew Boniek. (Foto: AP)

I september skal 55 medlemslande vælge en ny præsident i Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA.

Det glæder formand i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jesper Møller, der efterlyser en afklaring, så UEFA kan komme tilbage til arbejdet, efter at den tidligere UEFA-præsident Michel Platini har været suspenderet siden efteråret 2015.

- UEFA's arbejde har været i et ledelses-tomrum, der har varet for mange måneder. Derfor er det vigtigt at få valgt en ny præsident, så vi kan komme i gang med arbejdet.

- Vi trænger til at tale fodbold igen efter at have talt om korruption alt for længe, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

Ifølge tidsplanen skal kandidater melde sig og være godkendt inden 20. juli. Den hollandske fodboldpræsident Michael van Praag har allerede meldt sig som kandidat.

Og ifølge internationale medier er den slovenske fodboldformand Aleksander Ceferin og den spanske Uefa-vicepræsident Angel Maria Villar også mulige kandidater.

DBU-formanden ønsker ikke at pege på en kandidat på nuværende tidspunkt, men vil afvente en drøftelse med sine nordiske kolleger.

Der er ikke noget at grine af. Foto:AP Sport Så faldt dommen: Platini færdig som UEFA-præsident

Sådan var det også op til valget af en ny præsident i Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, i februar.

- Vi ser på kandidaternes evne til at arbejde med reformer, åbenhed og fokus på udviklingen af fodbold i Europa.

- Vi har brug for en person, der kan sikre udviklingen af de europæiske klubturneringer og EM-slutrunder, og som arbejder for at fastholde den nødvendige balance mellem store og små lande.

- Men også en person som understøtter de projekter, hvor fodbold bidrager til inklusion og integration på tværs af de europæiske lande, siger Jesper Møller.

Den ekstraordinære UEFA-kongres og valget af ny præsident vil blive afholdt 14. september i Athen i Grækenland.

Nu stivner smilet. Platini er færdig. Foto: AP Jan Jensen 'Råddenskaben består i UEFA'

Michel Platini mener ikke, dommen fra CAS er berettiget. Han vil nu gå videre med sagen. (Foto: AP) Intl. fodbold Rasende Platini: Det er dybt uretfærdigt

4 kommentarer
Vis kommentarer