Annonce:
Annonce:

DBU går mod Schmeichel

Skal VM spilles hvert andet år i stedet for hvert fjerde? Nej tak, siger DBU

22-0 i målscore: Se alle målene fra Danmarks historisk gode VM-kval
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Gennem snart 100 år har VM i fodbold været afviklet hvert fjerde år, men stærke kræfter vil have intervallet halveret til hvert andet. Over for DR Sporten siger DBU dog klart nej til forslaget, der splitter fodboldens verden.

Dermed slår forbundet ind på samme linje som UEFA, som truer med boykot. Administrerende direktør Jakob Jensen fremhæver især hensynet til det i forvejen sammenpressede kampprogram som årsag til DBU's modstand.

- Vi har mange andre hensyn end de økonomiske. Først og fremmest skal vi tage hensyn til vores spillere, vores klubber og vores produkt. Derfor er vi helt klart imod en VM-slutrunde hvert andet år, siger Jakob Jensen til DR.

Foto: Max Rossi/Ritzau Scanpix
Foto: Max Rossi/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Torsdag gik en række tidligere fodboldspillere frem på stribe og talte varmt om idéen om VM hvert andet år. De er alle en del af et slags råd, som FIFA har samlet, og de var til en konference i Qatar, hvor blandt andre Peter Schmeichel talte for en fordobling af VM-frekvensen.

- Jeg spillede for landsholdet i 14 år, men kom kun til et VM, og jeg ville være vild med det, hvis man kunne få chancen for at kvalificere sig hvert andet år.

- Jeg må også sige, at når man ser et VM som i Italien i 1990 og i USA i 1994, hvor vi (Danmark, red.) ikke kom med og tabte chancen i sidste kamp… Så skulle en ambitiøs spiller som mig vente længe på den næste mulighed. Der er ingen tvivl hos mig om, at et VM hvert andet år er en god idé, sagde målmandslegenden.

Brug for manager-hjælp? Ekstra Bladets ekspert guider dig ($)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: