Annonce:
Annonce:

DBU-konflikt: 40-årige tilbudt landsholdspladser

Den fungerende landstræner er ikke begyndt at ringe rundt – endnu. Men han har fået 13 uopfordrede ’ansøgninger’ fra spillere, der gerne vil have en tur i rødt og hvidt i Ungarn

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

To tidligere landsholdsspillere i 40’rne er blevet kontaktet, og Ekstra Bladet har også kendskab til, at mindst én U19-spiller er blevet spurgt, om hun i givet fald kan trække i rødt og hvidt på tirsdag i ungarske Györ.

Danmark skal – efter planen – stille til start kl. 18 i den første kval-kamp på vejen frem mod næste VM, men det kan blive i en noget alternativ opstilling, hvis DBU og Spillerforeningen ikke i løbet af lørdagen når frem til en løsning i den verserende konflikt.

DBU har meldt sit ultimatum:

- Vi skal have en afklaring lørdag på, om spillerne vil stille op og spille landskamp tirsdag. Det siger jeg ikke for at lægge pres på dem, men fordi der er en række praktiske og sportslige forberedelser, sagde kommunikationschef Jakob Høyer tidligere fredag eftermiddag.

Annonce:

I samme forbindelse annoncerede han såvel en plan B som C, der logisk nok handler om at samle en trup på 18 spillere, der ikke er medlemmer af Spillerforeningen og gerne vil have en landskamp på bogen.

Den fungerende landstræner Søren Randa-Boldt afviser dog, at han er i gang med at ringe rundt for at samle sit skyggehold allerede nu.

- Jeg er godt nok kommet til at sige, at jeg kender en milliard spillere, men det er ikke helt korrekt. Jeg har dog et udmærket netværk, og jeg skal nok skaffe et hold, der kan spille i Ungarn – men jeg har ikke ringet til én eneste endnu. Jeg håber for alles skyld, at konflikten bliver løst hurtigst muligt, så vi kan stille med det landshold, der er udtaget, siger Søren Randa-Boldt.

Ekstra Bladet har ellers kendskab til mindst én U19-spiller, der er blevet spurgt!

- Ikke af mig i hvert fald.

Men af U19-landstræneren måske?

Annonce:

- Nej. Vi har bestemt, at vi ikke vil bringe U19-spillerne i den situation, fordi de vil blive opfattet som skruebrækkere. Holdet har lige været afsted og haft en god oplevelse, og spillerne skal ikke hvirvles ind i en mediestorm og blive svinet til af A-landsholdsspillerne, siger Søren Randa-Boldt, der indtil sit midlertidige vikariat som A-boss var chef for U19-landsholdet og vender tilbage til det job.

Pernille Harder fanget i en lidt mere afslappet stund under EM i Holland - i dag afgøres det, om hun og resten af spillerne rejser til Ungarn. Foto: Tariq Mikkel Khan
Pernille Harder fanget i en lidt mere afslappet stund under EM i Holland - i dag afgøres det, om hun og resten af spillerne rejser til Ungarn. Foto: Tariq Mikkel Khan

Selv om han efter eget udsagn intet har foretaget sig endnu, er der dog navne i bruttotruppen allerede:

- Der er 13 spillere, der uopfordret har skrevet til mig og sagt, de er klar til at spille, hvis det bliver nødvendigt. Det er selvfølgelig spillere, der nok ikke er medlemmer af Spillerforeningen – og som i øvrigt ikke tjener en krone på at spille, fortæller Søren Randa-Boldt.

Hvordan vil du have det med at sende et skrabsammen hold på banen i Ungarn?

- Jeg vil sige det sådan, at Ungarn er sådan en størrelse, at vi helst skal spille med de 18, der er udtaget. Jeg håber jo for alles skyld, at konflikten bliver løst, så de tager med og spiller. Men det handler overhovedet ikke om mig – jeg passer bare mit arbejde, siger den fungerende landstræner.

Kvindelandstræner ved intet: Her er hans deadline

DBU giver spillerne ultimatum

Annonce:

Ekspert advarer landstræner: Ingen vil være skruebrækkere

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: