DBU-konflikt tager til: Spillerne bliver væk fra landsholdssamling

Der er endnu ikke kommet en aftale på plads mellem DBU og Spillerforeningen - derfor møder spillerne ikke frem mandag til landsholdssamlingen i Horsens

Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard møder ikke frem i landsholdslejren mandag i Horsens, fordi der endnu ikke er forhandlet en landsholdsaftale på plads. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard møder ikke frem i landsholdslejren mandag i Horsens, fordi der endnu ikke er forhandlet en landsholdsaftale på plads. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Mandag kl. 13.30 skal kvindelandsholdet efter planen samles på Hotel Bygholm Park i Horsens forud for EM-revanchen fredag i Horsens og VM-kvalifikationskampen mod Ungarn i næste uge.

Men den nyudnævnte kvindelandstræner, Søren Randa-Boldt, kommer til at se langt efter sølvvinderne fra EM-slutrunden for én måned siden.

For ingen af spillerne møder frem som aftalt mandag over middag, fordi der endnu ikke foreligger en ny landsholdsaftale mellem DBU og Spillerforeningen.

I sidste uge gjorde landsholdsprofilen Line Røddik det klart med følgende udsagn i Ekstra Bladet:

- Det er en så ærgerlig situation, som DBU har skabt. Vi vil super gerne spille kampene her efter EM. Men der skal selvfølgelig en ny kollektiv aftale på plads først, det er klart, siger hun.

DBU og Spillerforeningen forhandlede efter planen søndag aften, men parterne er tilsyneladende endnu ikke nået frem til en aftale. Intet er i hvert fald meldt ud fra DBU's hovedkontor i Brøndby. Både DBU og spillerne er under pres for hurtigt at få strikket en aftale på plads.

Jakob Høyer, DBU's kommunikationschef, har ved tidligere lejligheder udtalt, at spillerne kan fortsætte på den gamle aftale frem til en ny er forhandlet færdig, men det har spillerne afvist. De ønsker en ny, forbedret landsholdsaftale, før de møder frem til næste samling.

Hvis ikke DBU og Spillerforeningen hurtigt kommer overens om en aftale, kan EM-revanchen fredag med 8000 på lægterne i Horsens komme i farezonen og i værste fald ende med aflysning.

Spillerne kan tidligst samles i Horsens tirsdag, hvis DBU og Spillerforeningen i løbet af mandagen får forhandlet en aftale på plads.

Afsløring: DBU truer spillerne med bøder og fængsel

Simon Kjær: DBU vil splitte spillerne

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her: