DBU med chok-melding: Landsholdet har sagt nej til VM-kvalifikationen

Når fodboldkvinderne ikke møder op til træning, har de samtidig fravalgt kampen mod Sverige, siger DBU-chef

Det kan få alvorlige konsekvenser for spillerne på det danske kvindelandshold i fodbold, at de valgte at udeblive fra mandagens planlagte træning i Helsingør forud for VM-kvalifikationskampene mod Sverige og Kroatien.

Sådan lyder det fra DBU's elitechef, Kim Hallberg, der advarer spillerne om, at de to kampe nu er i alvorlig fare:

- Det er en dybt beklagelig og meget problematisk situation, når spillerne ikke møder ind til træning og forberedelse af den vigtige kamp mod Sverige.

- Vi skal møde et af de stærkeste kvindelandshold i verden, og vi har brug for alle dage og alle træninger til at forberede os bedst muligt.

- Men når spillerne meddeler, at de ikke møder ind til træning uden en ny aftale, har de samtidig valgt ikke at stille til kamp, siger Kim Hallberg i en pressemeddelelse.

Det er den verserende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen, der er årsag til, at spillerne ikke mødte ind i landsholdslejren mandag.

Dermed gentager situationen sig fra sidste måneds kamp mod Ungarn, hvor parterne i sidste øjeblik blev enige om en midlertidig aftale, så spillerne med kort varsel kunne flyve til Ungarn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pernile Harder er ligesom de øvrige landsholdsspillere ikke mødt op til træning forud for VM-kvalifikationskamp mod Sverige og Kroatien. (Foto: All Over Press)
Pernile Harder er ligesom de øvrige landsholdsspillere ikke mødt op til træning forud for VM-kvalifikationskamp mod Sverige og Kroatien. (Foto: All Over Press)
 

Forinden var en planlagt - og udsolgt - testkamp mod Holland blevet aflyst. DBU vil ikke acceptere et lignende scenarie denne gang, lyder det fra unionen.

- Vi er nået langt i forhandlingerne og er tættere på at kunne nå en aftale end nogensinde før. Men vi ønsker ikke at forhandle tæt på kampene, da det forstyrrer de sportslige forberedelser.

- Ved sidste VM-kvalifikationskamp mødte spillerne først op dagen før kampen, og det er sportsligt uholdbart og uacceptabelt, siger Kim Hallberg

Om meddelelsen betyder, at DBU endegyldigt har udelukket de strejkende spillere fra Sverige-kampen, er uklart.

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte DBU og Kim Hallberg for en uddybning, men endnu uden held. Heller ikke kommunikationschef Jakob Høyer har været til at træffe telefonisk.

Unionen oplyser dog i pressemeddelelsen, at man er i dialog med både UEFA og FIFA om, at spillerne ikke er mødt op i lejren og om eventuelle konsekvenser for kampene mod Sverige og Kroatien henholdsvis på fredag og næste tirsdag.

Det danske medlem af UEFA's Control, Ethics and Disciplinary Body, Jim Stjerne Hansen, har tidligere oplyst, at Danmark kan blive smidt ud af VM-kvalifikationen, hvis landsholdet ikke møder op til en kamp.

Interaktivt element

Landstræner Søren Randa-Boldt er en mand med et mærkeligt job. For eksempel har han ingen spillere at træne. Foto: Scanpix Landsholdsfodbold - 16. okt. 2017 - kl. 16:38 Landstræner uden spillere: Jeg er endt som cirkusklovn

Der bliver ingen træning for Perniller Harder og co. Landsholdsfodbold - 16. okt. 2017 - kl. 15:21 Landstræner aflyser: Ingen spillere mødt frem

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen