DBU svarer igen: ’Det har hun misforstået’

DBU's kommunikationschef Jakob Høyer kan ikke nikke genkendende til, at de kunne have fået en aftale på plads, hvis de havde fortsat i to timer

Jakob Høyer fortæller, at DBU kunne ikke gå med til, at DBU blev registreret som arbejdsgiver for spillerne. Foto: Philip Davali
Jakob Høyer fortæller, at DBU kunne ikke gå med til, at DBU blev registreret som arbejdsgiver for spillerne. Foto: Philip Davali

DBU og spillerforeningen kunne ikke blive enige om en ny aftale.

Lørdag middag brød forhandlingerne sammen, og Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, kaldte det et totalt sammenbrud.

Det bekræfter han nu over for Ekstra Bladet.

- Det ser ud til at være endegyldigt slut, siger han.

TV2 Sport fangede anfører Pernille Harder efter forhandlingerne, hvor hun med en trist og skuffet mine kunne fortælle, at de kun var to timer væk fra en aftale. Derfor undrede hun sig over, hvorfor DBU valgte at stoppe forhandlingerne, som på forhånd var planlagt til klokken 13.

Men Jakob Høyer kan ikke nikke genkendende til dette.

- Det tror jeg, at Pernille har misforstået. Det er korrekt, at vi nærmede os noget økonomisk. Vi havde mange uenigheder, men det var særligt diskussionen om arbejdsgivere, som vi ikke kunne gå med på.

Netop diskussionen om, hvorvidt DBU skal være arbejdsgivere eller ej, har haft stor indflydelse og påvirkning på forhandlingerne.

- Man er ikke fastansat på et dansk landshold. Man bliver udtaget. Sådan er det i fodbold og mange andre sportsgrene. Derfor kunne vi ikke gå med til det.

Flere uafhængige kilder har overfor Ekstra Bladet sagt, at hele konflikten omkring kvindelandsholdet kan være et led i en større plan for Spillerforeningen – opsendt som en prøveballon forud for forhandlingerne om en ny aftale med herrelandsholdet. Direktionen i Spillerforeningen skulle efter sigende teste DBU i forhold til, hvor langt de kan tillade sig at gå.

Hvis dette er tilfældet, har Jakob Høyer meget ondt af kvinderne.

- Det er jo rigtig trist, hvis de tager spillerne som gidsler.

Pernille Harder: 'Havde vi haft to timer mere'