DBU til modangreb: Spillerforeningen ønsker ingen løsning

Kommunikationschef Jakob Høyer mener ikke forhandlingerne er brudt sammen

Jakob Høyer, DBUs kommunikationschef, forstår ikke, hvorfor landsholdsspillere udtaler sig, når de ikke har været med til møderne. (Foto: Claus Bonnerup)
Jakob Høyer, DBUs kommunikationschef, forstår ikke, hvorfor landsholdsspillere udtaler sig, når de ikke har været med til møderne. (Foto: Claus Bonnerup)

Midt i forhandlingerne om en fremtidig aftale for landsholdet er fronterne mellem DBU og Spillerforeningen trukket skarpt op.

Torsdag kom meldingen fra Spillerforeningen om, at forhandlingerne var brudt sammen, fordi DBU var mødt frem uden et mandat til at indgå en aftale.

Stik modsatte melding kommer fra DBU.

Landsholdsfodbold LIVE-TV: Hvad skal der ske med landsholdet?

Kommunikationschef Jakob Høyer er dybt forundret over den retorik, som Spillerforeningen benytter sig af.

- Det er en skinger fagforeningsretorik, som Spillerforeningen benytter sig af. Man kan stille spørgsmålstegn ved, om Spillerforeningen overhovedet ønsker en aftale for dansk fodbold, fastslår Jakob Høyer overfor Ekstra Bladet.

William Kvist og Daniel Agger påstår, at jeres forhandlere ikke havde mandat til at indgå en aftale. Er det korrekt?

- Jeg kan undre mig over, at William Kvist og Daniel Agger er citeret fra et møde, hvor de ikke har deltaget. Vi har i halvandet år opfordret spillerne til at deltage i møderne. Selvfølgelig har DBUs direktion mandat til at indgå en aftale til gavn og glæde for landsholdet og dansk fodbold, forklarer Jakob Høyer.

Det er direktør Claus Bretton-Meyer, der sidder ved forhandlingsbordet for DBU. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold DBU holder fast: Spillerne må ned i løn

Hos DBU føler man ikke, at forhandlingerne er brudt sammen. Inden parterne onsdag skiltes aftalte man en ny møderække.

- Vi skal mødes torsdag, fredag i næste uge. Vi har også afsat mandagen. Så vi kan nå at få en aftale på plads inden landsholdet skal udtages tirsdag 17. marts, forklarer han.

Jakob Høyer har en klar forventning om, at de møder bliver afholdt som aftalt.

- Selvfølgelig går vi ud fra, at vi skal forhandle de dage, så vi kan få en aftale på plads, fastslår han og afviser, at DBU har ultimative krav med ved forhandlingsbordet.

Claus Bretton-Meyer skal i dag til forhandlingsbordet. Han må gå på kompromis med kravet om individuelle aftaler. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Afsløring: Her må DBU bøje sig

60 kommentarer
Vis kommentarer