DBU: U21-EM er bedre for talentudvikling end økonomien

DBU-formand Jesper Møller ser endnu en U21-EM-kvalifikation som et udbytte af investeringer i talentudvikling

Danmark vandt over Rumænien tirsdag aften og er klar til EM igen. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark vandt over Rumænien tirsdag aften og er klar til EM igen. (Foto: Lars Poulsen)

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) er der stor glæde over, at det tirsdag aften lykkedes U21-landsholdet at kvalificere sig til EM-slutrunden i Polen næste sommer med en 3-1-sejr over Rumænien i Aalborg.

De danske spillere får nemlig et stort udbytte af turneringen, selv om den ikke giver DBU et stort økonomisk udbytte modsat en slutrunde for A-landsholdet. Det siger DBU's formand, Jesper Møller.

- Jeg har lykønsket spillerne sammen med Claus Bretton-Meyer (DBU-direktør, red.) over Skype, og spillerne var glade, og det er vi også. Det er virkelig godt for vores talentudvikling og den proces, vi er inde i, at vi igen er kvalificeret.

- Det er et rigtig godt hold, der spiller noget rigtig god fodbold. Det viser også, at de investeringer, vi lavede i talentudviklingen tilbage i 2008, virker. Det kunne man også se på den måde, som A-landsholdet spillede på i søndags, siger Jesper Møller.

Ikke meget økonomi i en slutrunde
Danmark var også med ved U21-EM i Tjekkiet for to år siden, og det har det danske A-landshold efterfølgende nydt gavn af.

- Vi spillede også rigtig god fodbold for to år siden, hvor vi kom langt (til semifinalen, red.). Flere af de spillere har vi også set præstere på A-landsholdet nu. Så det er meget positivt at kvalificere sig til en U21-slutrunde, siger DBU-formanden.

- Hvad betyder slutrundedeltagelsen for DBU økonomisk?

- Der er ikke meget økonomi i at få U21-landsholdet til en slutrunde. Vi har jo prøvet det før, og der mener jeg, at vi var nødt til at afsætte et beløb til det. Men det er ikke noget stort, siger Jesper Møller.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.