DBU udelukker tre spillere for lattergas

DBU har valgt at udelukke tre unge landsholdsspillere, fordi trioen anskaffede sig lattergas.

Tre danske fodboldtalenter gik over stregen, da de indtog lattergas. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tre danske fodboldtalenter gik over stregen, da de indtog lattergas. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DBU har valgt at udelukke tre spillere fra U17-landsholdet, fordi trioen valgte at anskaffe sig lattergas i forbindelse med en træningslejr på Cypern tidligere på måneden. Det skriver BT.

Det kan ikke dokumenteres, at alle tre spillere har indtaget lattergas, men de har med sikkerhed anskaffet sig det, og det strider mod reglementet i DBU.

Derfor har unionen valgt at udelukke de tre ungdomslandsholdsspillere i de kommende to landskampe.

- Vi har været i tæt dialog med spillernes klubber i forhold til at håndtere det her, og hvad det egentlig er, der er sket. Vi har efterfølgende haft spillerne og deres forældre til samtale, hvor vi har forklaret dem, at det er noget, vi ser med ganske alvorlige øjne på, da vi har nultolerance over for indtagelse af alkohol, lattergas og andre rusmidler på vores landshold, forklarer Flemming Berg, der er talentudviklingschef i DBU, til BT.

Lattergaspatroner er ikke ulovlige i Danmark, men det er ikke lovligt at sælge dem med henblik på misbrug eller beruselse. I dette tilfælde har DBU altså skønnet, at der er sket et brud på reglerne.

Flemming Berg siger til BT, at det er første gang, han har oplevet en sag af den karakter i DBU, men at der fremover vil blive strammet op på reglerne.

Der er ikke meget at juble over for det kinesiske kvindelandshold, der i disse dage er fanget i karantæne på et australsk hotel. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Landsholds-kvinder fanget på hotelværelser

Foto: LegoVegas Landsholdsfodbold Nadia Nadim i ulovlig reklame: Vil ikke tale om det

Kasper Dolberg efter en scoring for Nice. Foto: Calery Hache/Ritzau Scanpix. Landsholdsfodbold Dolberg drillet: - Selvfølgelig hørte jeg vittighederne