De 50 bedste: Kampen om 23 billetter i Danmarks VM-trup

Kampen om VM-billetterne: Tipsbladet rangerer de 50 bedste danske spillere i kampen om de 23 VM-billetter.

Hvem bliver Åge Hareides udvalgte i den kommende VM-trup?Læs med i Tipsbladet. Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen
Hvem bliver Åge Hareides udvalgte i den kommende VM-trup?Læs med i Tipsbladet. Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen

Hvem skal have de 23 billetter i Åge Hareides danske VM-trup? Og hvordan er formen hos de danske spillere?

Tipsbladet har rangeret de 50 mest oplagte kandidater til Danmarks VM-trup, fra superstjernen Christian Eriksen til den ny nummer 50 på listen, den tidligere Brøndby-, OB- og FC København-angriber Kenneth Zohore, der scorede sejrsmålet for Cardiff City i en Championship-sejr over Jonas Knudsens Ipswich onsdag aften i denne uge.

Ud af de 50 spillere på listen har seks skiftet klub siden 19. januar, hvor Tipsbladet for første gang rangerede de danske landsholdskandidater forud for sommerens VM-slutrunde, mens Erik Sviatchenko og Emiliano Marcondes rykkede hold i starten af januar.

Otte af 50 mand skiftede dermed klub i januar.

Lasse Vibe er flyttet fra London-klubben Brentford til Changchun Yatai, cirka 200 km fra grænsen til Nordkorea, hvilket efter vores vurdering ikke vil virke befordrende på chancen for en VM-billet.

Emiliano Marcondes har også travlt med at komme på holdet i London som mulig afløser for Vibe i Brentford.

Men for Martin Braithwaite, Erik Sviatchenko, Michael Krohn-Dehli, Rasmus Nissen Kristensen, Alexander Scholz og Robert Skov betyder klubskifter i slutningen af januar, at de står styrket sammenlignet med for en måned siden.

Om det så betyder en VM-billet til andre end Braithwaite, vi lige nu ser i periferien af truppen, får vi en indikation af om lidt over to uger, når truppen til kampene mod Panama og Chile udtages.

Her er de første ti navne i toplisten – se alle 50 og individuelle vurderinger af hver af de 50 kandidater i Tipsbladets fredagsudgave, der er på gaden nu sammen med Ekstra Bladet.

Foto: AP
Foto: AP

1 (1)

Christian Eriksen

Offensiv midtbane

Tottenham Hotspur

Fod: Begge

År: 25

Denne sæson i klubben: 33 kampe/2708 minutter/9 mål

Spilletid siden seneste måling 19. januar: 5 kampe/378 minutter/2 mål

VM-kvalifikationen: 12 kampe/11 mål

Funktion på landsholdet: Toneangivende målscorer og playmaker

Christian Eriksen er i gang med sin bedste sæson. Var den afgørende spiller i Danmarks kvalifikation til slutrunden. Er første mand i VM-truppen. Scorede et vitalt mål for Tottenham ude mod Juventus til 2-2 i første CL-ottendedelsfinale i sidste uge.

VM-chance: 6 (6)

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen

2 (2)

Kasper Schmeichel

Målmand

Leicester City

Fod: Højre

År: 31

Denne sæson i klubben: 28 kampe/2520 minutter/40 indkasserede mål

Spilletid siden seneste måling 19. januar: 5 kampe/450 minutter/8 indkasserede mål

VM-kvalifikationen: 9 kampe/7 indkasserede mål

Funktion på landsholdet: Sikker førstemålmand

Engelsk mester og en fremragende 'shotstopper', der kan ende i en større klub i Leicester trods sine 31 år. Har ligesom holdkammeraterne ikke helt ramt det skyhøje niveau fra mesterskabssæsonen, men Schmeichel er fortsat en af Premier Leagues bedre målmænd og stensikkert førstevalg for Danmark. Leicester fik stryg af Manchester City i Premier League men ligger fornuftigt i tabellen (nummer otte) med kun en teoretisk risiko for nedrykning.

VM-chance: 6 (6)

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen
Foto: Ritzau Scanpix/Lars Poulsen

3 (3)

Simon Kjær

Midtstopper

Sevilla

År: 28

Denne sæson i klubben: 19 kampe/1618 minutter/1 mål

Spilletid siden seneste måling 19. januar: 0 kampe

VM-kvalifikationen: 12 kampe

Funktion på landsholdet: Anfører

Simon Kjær kæmper for at komme tilbage på holdet i Sevilla efter flere ugers skadesproblemer, men på landsholdet er Kjær vokset som anfører og spiller, hvor han fysisk og i de defensive aktioner er Danmarks bedste kort mod angribere på internationalt niveau.

Er som anfører fortsat det mest oplagte valg til VM-truppen efter Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, selvom skaderne driller. Landstræner Åge Hareide og hans erfarne midtstopper må håbe på, de sidste måneder af klubsæsonen byder på regelmæssig spilletid og bedre helbred.

VM-chance: 5 (6)

Foto: Ritzau Scanpix/ Ian Kington
Foto: Ritzau Scanpix/ Ian Kington

4 (5)

Andreas Christensen

Midterforsvar

Chelsea F.C

Fod: højre

År: 21

VM-kvalifikationen: 6 kampe/1 mål

Andreas Christensen har ikke fundet sin helt præcise position endnu på landsholdet, mens Antonio Conte indtil videre holder sig til at bruge sin dansker i midterforsvaret. Christensen kan bruges ved siden af Simon Kjær og en midtstopper til, hvis landstræner Hareide skulle vælge at spille med tre midtstoppere, og i Irland fik Chelsea-spilleren såmænd også en startplads som højre back. Ærgerlig fejlaflevering mod FC Barcelona kostede en Chelsea-sejr og bragte minder frem om Jesper Olsen.

Ritzau Scanpix/Lars Poulsen
Ritzau Scanpix/Lars Poulsen

5 (6)

Andreas Bjelland

Midterforsvar

Brentford F.C

Fod: venstre

VM-kvalifikationen: 6 kampe/0 mål

Med sin styrke i luften og pasningsspillet er Bjelland en vigtig spiller for Brentford i jagten på oprykningspladserne i The Championship samt en god mulighed i Danmarks midterforsvar ved siden af Simon Kjær, hvis landstræner Åga Hareide fortsat vurderer, Andreas Christensen skal blive mere erfaren. Hvis Simon Kjær bliver ved med at døje med skader, vil det give endnu mere mening at have erfarne Bjelland i VM.truppen til maj.

6 (4)
Thomas Delaney

7 (9)
Pione Sisto

8 (10)
Yussuf Yurary Poulsen

9 (11)
Nicklas Bendtner

10 (13)
Frederik Rønnow

Placeringen i parentes er spillerens placering på listen 19. januar, hvor Tipsbladet første gang gennemgik VM-kandidaterne

Læs hele gennemgangen af Tipsbladets 50 VM-kandidater i Tipsbladet fredag. Du får Tipsbladet som tillæg ved køb af Ekstra Bladet.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:

- Den store historie om Danmarks landskamp mod Diego Maradonas Argentina for 25 år siden, 24. februar 1993

- Interview med Superligaens bedste venner: FC Midtjyllands Erik Sviatchenko, SønderjyskE's Mads Hvilsom og Hobros Vito Hammershøy-Mistrati

- VM-land: Iran

- Champions League-nedlæg

- Superliga-barometer

- Spansk klumme

- Spiltips

- Resultater

Champions League Eksperter uenige om ydmyget verdensstjerne: 'Den er rivende gal'

Landsholdsfodbold Højbjerg har vendt skuden: Landsholdet er ikke i min bog

Nicklas Bendtner har fjernet alle billeder mod modellen Natasja Madsen fra Instagram. Foto: Ritzau Scanpix Skandinavien Det peger i én retning: Bendtner sletter alle spor
- Jeg føler mig super-privilegeret, men når du spørger til familien, så vil jeg gerne svare ærligt, og så er verden jo bare sådan, at selv i drømmeland er der en skyggeside. Jo mere succes, jo mindre er man hjemme hos dem, man elsker, siger Simon Kjær. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Simon Kjær helt privat: Jeg er aldrig hjemme på mine børns fødselsdage

Landsholdet hylder Hareide. Foto: All over press. Sport og Spil Telefonsamtalen der ændrede Åge Hareides liv

 

4 kommentarer
Vis kommentarer