De er landsholdets fem bedst betalte

- Man kan altid diskutere, om nogen er så mange penge værd, siger Simon Kjær, der med en årsløn på 30 mio. kr. netto er den bedst lønnede i Morten Olsens landsholdstrup

Simon Kjær er den bedst betalte på landsholdet. Han viste også klassen i de direkte dueller mod Ronaldo i torsdags. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær er den bedst betalte på landsholdet. Han viste også klassen i de direkte dueller mod Ronaldo i torsdags. (Foto: Lars Poulsen)

Hvis Fenerbahce-ledelsen på et tidspunkt kommer i tvivl om, hvorvidt 75 mio. kr.-investeringen for Simon Kjær er alle pengene værd, kan tyrkerne passende sætte båndet på med Kjærs præstationer fra landskampen mod Portugal.

Her udraderede han Ronaldo og leverede en meget overbevisende indsats. En præstation, der viste, at ingen danskere lige nu er så duelstærk som 26-årige Simon Kjær.

- Men jeg kan ikke bruge min gode præstation fra kampen mod Portugal til særlig meget, når vi ikke vandt kampen, erkender han.

Nu skal han vente til i aften ved 19.45-tiden for at få vished for, om billetten allerede er booket til Frankrig, eller om han sammen med holdkammeraterne skal ud i to afgørende playoff-kampe i november.

Bedst betalte dansker
Men præstationen mod Portugal var samtidig en bekræftelse på, at Simon Kjær er på vej til at vokse mod nye højder. Skiftet til Fenerbahce skal udvikle ham. Han skal leve under et gigantisk pres, hvor ansvaret på banen vokser i takt med, at lønchecken er blevet markant større.

For med et prisskilt på 75 mio. kr. fulgte også en løncheck på 30 mio. kr. netto om året. Et beløb, der gør ham til Danmarks suverænt bedst betalte fodboldspiller.

Men også en løn, der lægger ekstra pres på ham i hverdagen. Det er Simon Kjær også meget bevidst om i sin nye dagligdag i Istanbul.

- Man kan altid diskutere, om nogen er så mange penge værd. I bund og grund er det er svært at sige, hvad man er værd. Jeg erkender blankt, at jeg har en god kontrakt, men det hænger nok sammen med den pris, jeg har kostet, fastslår Simon Kjær, der ikke vil forholde sig til det konkrete beløb på 30 mio. kr. netto om året, han menes at få i Fenerbahce.

- Jeg tænker heller ikke et sekund over min løn i hverdagen. Og det har heller ingen betydning for, hvordan jeg gør tingene på træningsbanen, påpeger han og slår fast:

- Men hvis du spiller en dårlig kamp, kan du godt få en over nakken her i Tyrkiet. For jeg spiller nu for en klub, hvor vi skal vinde hver gang. Det var det pres, jeg søgte. Derfor klager jeg heller ikke over vilkårene.

Se også: Her er opskriften: Sådan stopper vi Ronaldo

Købt til at tage ansvar
Simon Kjær er 26 år og rammer i løbet af de næste par år karrierens højdepunkt, fordi den bedste fodboldalder er lige omkring de 28 år.

Derfor vokser ansvaret og forventningerne i takt med rutinen for Simon Kjær.

- Jeg er købt til Fenerbahce for at tage et stort ansvar på banen. Men det kommer også med erfaringen. Det har jeg oplevet på landsholdet, hvor jeg efterhånden er en af de rutinerede, påpeger han.

På trods af kampe i tre af Europas største ligaer for Palermo, Roma, Lille og Wolfsburg har Kjær også en grænse for, hvor langt han vil gå for at svinge taktstokken på banen.

- Jeg tænker da over, hvilke instrukser jeg giver til en spiller på 30 år. Der er nu engang stor forskel på, hvad jeg siger til en ung og uerfaren på 20 og en spiller på 30. Det er de færreste på 30, der skal have besked på, hvad de skal gøre, forklarer han.

Se også: Forholdsvis elendigt: Eriksen og Højbjerg dumper

Bedre til at fokusere
For snart to et halvt år siden oplevede Simon Kjær to kontraster i sit liv, der bragte ham fra himmel til helvede på ganske få dage.

Han fik fri af landstræner Morten Olsen til at rejse til Stockholm for at være med til fødslen af sin søn. Den oplevelse står som en af de største for ham hidtil i livet. Få dage senere oplevede han den største sportslige nedtur med 0-4-blamagen mod Armenien i Parken.

Men den positive oplevelse var i sandhed med til at bearbejde den negative.

- Jeg husker, at jeg reflekterede over nederlaget, men det blev lagt i skuffen, da jeg skulle være sammen med min nye søn. Faktisk har det haft enorm betydning for min fodboldkarriere at blive far, mener Simon Kjær og uddyber:

- Jeg er blevet meget mere professionel, bedre til at fokusere og bevidst i forhold til mine valg. Hvis jeg eksempelvis har spillet en dårlig kamp, lægger jeg det straks på hylden, når jeg kommer hjem. Før i tiden fyldte fodbold meget mere. Men efter jeg er blevet far har det hjulpet mig meget.

- Jeg er blevet meget bedre til at skille tingene ad. Når jeg tager til træning, er jeg fuldt fokuseret og har ikke tanke på at få det overstået. Og når jeg er sammen med min søn, Milas, bruger jeg al min energi på det, forklarer Simon Kjær.

Se også: Landsholdet gruer for EM-afgørelsen: Det bliver en mærkelig søndag

Skal være far igen
Om halvanden måned skal han være far for anden gang. Og igen får han en dreng. Men denne gang har han været dygtigere til at planlægge familie-forøgelsen.

For det falder ikke sammen med en landskamp. Hvis Danmark havner i play-off i november, skal de to kampe spilles, inden Kjær skal med på fødegangen igen.

Som far til to om kort tid venter også et bryllup inden for de næste par år med den svenske kæreste, Elina. Simon Kjær har dog udskudt planerne fra 2016 til 2017, fordi han forventer, at Danmark skal bruge den kommende sommer i Frankrig.

- Brylluppet er lige nu på tegnebrættet. Vi bliver nok ikke gift i 2016, men først året efter, forklarer han.

43 kommentarer
Vis kommentarer